Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


جوزف نای : آینده مبهم “اصول سیاست‌خارجی اوباما”

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[16 Sep 2012]   [ جوزف نای]



استاد برجسته دانشگاه “هاروارد” معتقد است رئیس جمهور ایالات متحده تصمیم گرفته است با کمرنگ کردن ردپای عمیق نظامی آمریکا در سطح جهان، روابط مستحکم‌تری را با خاورمیانه و آسیا ایجاد کند.

”جوزف نای” نویسنده و استاد برجسته دانشگاه “هاروارد” در مقاله‌ای تحت عنوان “اصول سیاست خارجی اوباما” نوشت؛ نظرسنجی عمومی در آمریکا نشان می‌دهد یک رقابت انتخاباتی نزدیک را در ماه نوامبر شاهد خواهیم بود. گرچه “باراک اوباما” در زمینه سیاست خارجی از رقیب جمهوری خواه خود، “میت رامنی” پیشی گرفته است اما رشد کند اقتصادی و نرخ بالای بیکاری (موضوعاتی که از اهمیت بسیار بالایی در انتخابات آمریکا برخوردار هستند) به نفع رامنی است. حتی در زمینه سیاست خارجی، منتقدان اوباما معتقدند که وی در مورد اقدامات اصلاحی که چهار سال پیش وعده داده بود، ناموفق عمل کرده است. آیا نظر منتقدان صحیح است؟

اوباما زمانی به قدرت رسید که اقتصاد جهان و آمریکا، به دلیل رکود اقتصادی در بحبوحه بحران شدید مالی بود. در واقع، مشاوران اقتصادی اوباما به وی توصیه کردند که باید گام های فوری را در زمینه برانگیختن و بهبود اقتصاد بردارد، در غیر این صورت، کشور وارد یک رکود اقتصادی به تمام معنا می‌شود. بنابراین با وجود این که اوباما دو جنگ در حال جریان را از دولت قبلی به ارث برده بود و با مسائلی چون؛ تهدید گسترش سلاح‌های هسته ای از جانب ایران و کره شمالی و مشکلات مداوم از جانب گروه تروریستی “القاعده” روبرو بود، در ماه‌های اول ریاست جمهوری‌اش، اکثر وقت خود را به بحران اقتصادی در داخل و خارج کشور اختصاص داد. تلاش‌های وی به موفقیت کامل منجر نشد، اما توانست از پیامدهای وخیم جلوگیری کند.

*سخنرانی های “اوباما” در عین الهام بخش بودن، تاکتیکی محسوب می‌شد

سخنان اوباما در حین رقابت انتخاباتی سال ۲۰۰۸ و ماه‌های اولیه ریاست جمهوری، هم در سبک و هم در هدف، الهام بخش و دگرگون کننده بود. سال اول ریاست جمهوری وی، سخنرانی در پراگ که هدف از یک جهان عاری از سلاح هسته‌ای را تشریح کرد، سخنرانی در قاهره که ایجاد دیدگاه جدیدی نسبت به دنیای مسلمانان را وعده داد و سخنرانی وی در هنگام دریافت جایزه صلح نوبل که تغییر مسیر تاریخ را به سوی عدالت وعده داد را شامل می شد. این سری از سخنرانی‌های وی، سخنرانی‌هایی تاکتیکی محسوب می‌شد. اوباما می بایست علاوه بر اداره کردن مسائل و مشکلاتی که از دولت جورج بوش به وی رسیده بود، به وعده‌های خود مبنی بر ایجاد مسیری جدید در سیاست‌های خارجی جامه عمل می پوشاند. زیرا اگر در هر کدام این مسائل شکست می‌خورد، با یک بحران در دوره ریاست جمهوری خود مواجه می‌شد. با این حال، دلیلی مبنی بر این که اوباما در مورد اهداف و برنامه‌های خود ریاکارانه برخورد کرده است، وجود ندارد. دیدگاه جهان نسبت به وی بر مبنای این واقعیت شکل گرفته است که اوباما، بخشی از دوران جوانی خود را در اندونزی سپری کرده و پدری آفریقایی داشته است.

* اوباما خواستار تغییر چهره امریکا در جهان بود

به نقل از گزارش اخیر “موسسه بروکینگز”، اوباما یک دید فعالانه نسبت به نقش خود در تاریخ داشته است، دیدگاهی به منظور بازسازی تصویر آمریکا در جهان، به ویژه در جهان اسلام، خاتمه دادن به حضور آمریکا در دو جنگ عراق و افغانستان، پیشنهاد مذاکره با ایران ، ازسرگیری روابط با روسیه به عنوان گامی در جهت کنترل تسلیحات هسته‌ای در جهان، گسترش روابط و همکاری‌ها با چین در زمینه مسائل منطقه و جهان و برقراری صلح در خاورمیانه. اما اسناد و گزارش‌های واضحی در مورد تحقق این اهداف در دسترس نیست.

در ادامه این گزارش ذکر می‌شود که “ظاهرا شرایط غیرقابل کنترل، وی را از یک طراح که خواستار طراحی نظمی جدید برای جهان بود، به یک رهبر که بر روی بازسازی روابط و واکنش به بحران ها تمرکز کرده است، تبدیل کرد”. با وجود این که وی “اسامه بن لادن” را از سر راه برداشت و “القاعده” را تضعیف کرد اما بعضی از سیاست‌های مبارزه با تروریسم باعث کمرنگ شدن اهداف وی در مناطقی مانند خاورمیانه و پاکستان شد.

بعضی از ضعف‌ها و مشکلات در نتیجه رخدادهای غیرقابل کنترل بود. بعضی دیگر به سبب ساده لوحی‌ها از قبیل رویکردهای اولیه درباره اسرائیل، چین و افغانستان. اما اوباما به سرعت به جبران اشتباهات از طریق یک راه موثر و عملی پرداخت. همان گونه که یکی از طرفداران وی ذکر می کند، اوباما یک ” آرمان گرای عمل گرا” است.

*اقدامات موثری که اوباما در زمینه اصلاحات انجام داد

گرچه اوباما از حرفهایش در مورد اهداف اصلاحاتی چون تغییر شرایط یا تسلیحات هسته‌ای عقب نشینی نکرد اما در عمل، مصلحت‌گرایی و قاطعیت وی یادآور روسای جمهوری مانند ” آیزن هاور” و ” جورج بوش پدر” بود. این بدین معنا نیست که اوباما هیچ گونه تاثیر اصلاحاتی نداشته است. او جریان سیاست‌های منفور در عراق و افغانستان را تغییر داد، تاکتیک‌های ضد شورش بر مبنای استفاده از قدرت نظامی و سایبری با هزینه بسیار کمتر را اتخاذ کرد، قدرت جنگ نرم آمریکا را در بسیاری از مناطق جهان افزایش داد و کانون استراتژیک آمریکا را به آسیا، سریع‌ترین ناحیه جهان از نظر رشد اقتصادی، تغییر داد.

اوباما در کنار احترام به ایران، تلاش می کرد از سازمان ملل به عنوان ابزاری برای موافقت با تحریم‌ها و جلوگیری از یک جنگ نابهنگام، استفاده کند اما هنگامی که انقلاب‌های “بهار عربی” برای وی یک غافل گیری ناخواسته ایجاد کرد، پس از اندکی تردید، از موضع خود که از آن به عنوان جنبه تاریخ یاد می‌کرد، کناره گیری کرد.

*تشریح ” اصول اوباما” از دیدگاه یک نویسنده

در کتابی تازه انتشار یافته با عنوان ” مقابله و پنهان کاری” ، ” دیوید سانگر” اصولی تحت عنوان ” اصول اوباما ” را تشریح می کند ( با وجود مقصر دانستن رئیس جمهور برای عدم صحبت صریح‌تر در مورد این اصول). این اصول عبارتند از یک ردپای خفیف‌تر نظامی به همراه تمایل برای استفاده یک جانبه از نیروها هنگامی که پای منافع امنیتی آمریکا در میان است، اعتماد به یک ائتلاف به منظور رسیدگی به مشکلات جهانی که امنیت ایالات متحده را به طور مستقیم تهدید نمی‌کند و ایجاد یک هماهنگی به دور از باتلاق خاورمیانه و به سوی قاره آسیا، قاره ای که نویدی بزرگ در آینده خواهد بود.

* سیاست‌های اوباما در قبال القاعده و لیبی

تضاد میان از بین بردن ” بن لادن” و مداخله در لیبی، بیانگر ” اصول اوباما” است. در مورد بن لادن، اوباما شخصا استفاده یک جانبه از نیروی نظامی که شامل حمله‌ای در خاک پاکستان می‌شد را اداره کرد. در مورد لیبی، جایی که منافع ملی آمریکا به طور دقیق مشخص نبود، وی تا زمانی که اتحادیه عرب و سازمان ملل، قطعنامه‌هایی را در خصوص نیاز قانونی برای تضمین جنگ نرم تصویب کردند، صبر کرد و سپس رهبری عملیات نظامی را به همراه متحدان “ناتو” در دست گرفت.

* آینده مبهم “اصول اوباما”

تاثیر طولانی مدت “اصول اوباما”، زمان بیشتری را برای ارزیابی می‌خواهد اما هر قدر وی به انتخابات ماه نوامبر نزدیک می‌شود، به نظر می‌رسد نسبت به رقیب انتخاباتی خود در زمینه سیاست‌های خارجی برتری دارد.

اوباما نتوانست منحنی تاریخ را به مسیر تغییردهنده‌ای که در رقابت های انتخاباتی چهار سال قبل آرزویش را داشت، منحرف کند. اما تغییر وی به سمت دیدگاه و روشی واقع بینانه، ممکن است به سرانجام خوبی بینجامد. به ویژه اگر رای دهندگان به شک و تردید خود درباره اقتصاد ادامه دهند.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۶ آوریل ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995