Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


مذاکره غرب با نظام اسلامی

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[23 Feb 2021]   [ فرهاد یزدی]

– بیست و سوم فوریه 2021

فوری ترین نیاز نظام اسلامی اسلامی که در کوتاه مدت پیش از هر عامل دیگر نفس های به شماره افتاده رژیم را تهدید می کند، دست یابی به ارز خارجی است. بدون دریافت فوری چنین اکسیژنی، هر لحظه اقتصاد متلاشی کشور می تواند با تورمی در ابعاد کشورهای آمریکای لاتین متدوال در 50 سال گذشته روبرو شده و به ناگه به حالت انفجار درآید. غرب، تنها قدرت موثر که هم خواهان و هم قادر به یاری است و هم رژیم، از چنین وضعیتی اطلاع کامل دارند. غرب و به ویژه اروپا، از انفجار در ایران که نتیجه آن غیر قابل پیش بینی و از آن میان می تواند جنگ داخلی و حتا تجزیه باشد، آگاه است و خواستار آن نیست. از سوی دیگر، غرب بر اثر چهل سال تجربه با نظام اسلامی درک کرده است که تا زمانی که گروه تمامیت خواه گرد آمده به دور رهبر قدرت را در دست دارند، دست یابی به توافق معنادار، امکان پذیر نخواهد بود. در این دوران، بر همگان روشن شده که تنها با زبان زور می شود با نظام دادوستد موثر داشت. برداشت تحریم ها که در واقع، اجازه به نظام برای دست یابی به منابع مالی است، برخلاف آنچه که بسیاری در غرب آن را نخستین گام برای کاستن از سرکشی رژیم می دانند، در عمل تثبیت رژیم و گامی به عقب در راه رسیدن ایران به دمکراسی خواهد بود. تحریم ها، با وجود فشاری که بر ملت وارد کرده است، در تزلزل رژیم بسیار موثر بوده و انگیزه توانمندی در افزایش مقاومت در برابر اعمال رژیم، بوده است. در داخل رژیم دو گروه بندی اساسی برای ماندگاری در قدرت را می توان تمیز داد: آنان که بقاء خود را ادامه راه چهل سال گذشته با تمامی ویژگی های داخلی و خارجی آن می دانند (به اصطلاح اصول گرا) و گروه دیگر (به اصطلاح اصلاح طلب و یا عمل گرا) که آماده هستند با هر هزینه ای از کیسه ایران با غرب به توافق رسیده و در داخل از فشار تا اندازه ای بکاهند. گروه نخست دور "رهبر"، بیت او و اطلاعات سپاه گرد آمده اند. گروه دوم، تمامی رییس جمهورهای گذشته و دیوان سالاران به طور کلی، تشکیل شده اند. نیازی به یادرآوری نیست که هردو گروه در نظام اسلامی در جنایت، اعمال زور غیر قانونی، فساد، خیانت، جاسوسی ووو با یک دیگر شریک و متحد هستند. هر دو گروه خواستار حفظ امتیازهای گسترده فرا قانونی که در این دوران بدست آورده، با تمام وجود هستند. تفاوتی میان دو گروه در آمادگی برای قربانی کردن ایران، ملت و آینده آن برای بقا وجود ندارد. تفاوت تنها در راهی است که بنا بر تجربه و جهان بینی گزیده اند. این دو گروه فاسد در هدفی مشترک، اما در رقابتی سخت برای کسب قدرت دو راه متفاوت در پیش گرفته اند: از راه حفظ رهبر و یا از راه خلع ید از رهبر، بهر صورت که شده. برای برخی در داخل نظام، وجود رهبر دیگر مفید نیست.
گروه عمل گرا در داخل رژیم که برای زنده ماندن، خواهان دست یابی به توافق سیاسی گسترده با غرب که بدون آن امکان دست یابی به منابع مالی و کاستن از تنش های سیاسی و نظامی، ممکن نخواهد بود، رهبر سد راه است که باید از میان برداشته شود. گروه عمل گرا در نظام اسلامی، وجود رهبر نظام و حلقه ی اطلاعات سپاه را سد راه هر گونه توافق با غرب می دانند. تا عامل "رهبری" که برتر از هر نهاد و حتا ملت است، در صحنه وجود دارد، هر گونه توافق با رژیم، بی معنا و بدون تضمین اجرایی است. از سوی دیگر رهبر رژیم، ادامه حضور خود در پهنه سیاسی ایران را با بقای گروه پرتوان متنعم از رژیم، در سپاه، ملایان و سیاستمداران لباس شخصی که آمادگی از دست دادن امتیازات افسانه ای را ندارند، گره زده است. اطلاعات سپاه و فرزند او، بازوی اجرایی چنین تلاشی برای ماندگاری هستند. غرب در برگیرنده متحدین در اروپا، آسیا و اسرائیل و عمال آن در منطقه مانند عرب های خلیج فارس، از ترس گروه دیگر، به نوبه خود خواهان پیروزی این گروه هستند.غرب ناچار است که در جنگ قدرت در داخل رژیم از گروه نخست پشتیبانی کند. مشگل غرب در این است که پشتیبانی از گروه "عملگرا" بهر صورتی که شده و به ویژه با برداشتن تحریم ها، می تواند به سود کل رژیم تمام شود و آنان را با فرصتی طلائی برای تجدید قوا روبرو کند. در چنین حالتی نه تنها کل رژیم متنفع خواهد شد بلکه برنده اصلی، گروه تندرو در داخل رژیم و رهبر آن خواهد بود که عکس نظر غرب می باشد. غرب بایستی به این نتیجه رسد که تنها و تنها در صورت حذف رژیم اسلامی از صحنه سیاسی، رسیدن به تفاهم با ایران ممکن خواهد بود.
از این رو از دید غرب و منافع درآزمدت ایران، هرگونه مذاکره بر سر "برجام" تاکید براین مطلب است که دست رسی به منابع مالی در گرو رسیدن به توافق فراگیر سیاسی، می باشد. یا به سخن دیگر، تنها در نبود "رهبر" رژیم در صحنه، چنین توافقی میسر است. این نکته ایست که غرب باید با تمام وجود برآن تکید نماید. اما فرمانفرمایی سی ساله "رهبر" بر کشور دو نتیجه ی متضاد به وجود آورده است: (1) ایران به عنوان یک کشور همچنان به راه سراشیبی خود در همه ی زمینه ها، ادامه دارد (2) سراشیبی قدرت نسبی ایران، به معنای سراشیبی قدرت کل نظام و رهبر آن بوده است. اما همزمان با حذف دیگر رقبای قدرت، منهای نیروهای مسلح، قدرت فردی او استوار شد. این تثبیت قدرت فردی، به ناچار، مسئولیت تمامی جنایت ها، شکست ها، فساد و کمبودها و از آن میان نبود ذخایر ارزی را بر وی تمرکز داده است. همزمان و در این راستا، از مدت ها پیش که توان رهبر در حل مسایل پایه ای کشور کاهش یافت، به ناچار سپاه پاسداران خلاء قدرت را پر کرد. این نهاد تعیین کننده، با وجود بدنامی و آگاهی از زیان های جبران ناپذیری که بر ملت، ایران و بر آن نهاد وارد کرده، تاکنون وفاداری خود از رهبر را دستکم در آشکار حفظ کرده است. تا کجا و چه موقع این وفاداری ادامه خواهد یافت؟
سپاه به عنوان یک نهاد، خواستار پاسداری از موازنه قدرت نسبی خود و در صورت امکان، گسترش مواضع می باشد. تنها هنگامی که موقعیت وجودی چنین نهادی با تهدید سرنگونی روبرو گردد، به احتمال زیاد وفاداری های فردی به کنار گذارده شده و تلاش در راه حفظ آن نهاد، به اولویت بدل خواهد شد. هنگامی که سپاه درک کند که ادامه پشتیبانی از فرد ویژه ای بدل به تهدید غیر قابل بازگشت برکشور و از آن رو، آن نهاد بدل گردد، روز موعود فرا رسیده است. دو عامل بر محاسبه جهت گیری سپاه اثر مستقیم خواهند داشت: واکنش ملت و ارتش از یکسو و از سوی دیگر واکنش غرب به دگرگونی. روشن است که ملت و بهمراه آن ارتش از اینکه وضع موجود ادامه پیدا کند و یکبار دیگر عنصری به عنوان "رهبر" بر آنان تحمیل گردد به ویژه که برگزیده اطلاعات سپاه و "بیت" رهبری باشد، واکنش تند به صورت خیزش عمومی از خود نشان خواهند داد. ملت و ارتش، در درازای زندگی و ترک تازی نظام اسلامی، به نوعی همبستگی دست یافته اند که فراز آن نهاد را در آینده ایران، تضمین خواهد کرد. اما اگر سپاه بخواهد در مخالفت با ملت و ارتش، بر ادامه نظام اسلامی پافشاری کند، چنین تحولی، با مخالفت شدید ملت روبرو گردیده ومورد قبول غرب که در نهایت تعیین کننده وضعیت مالی کشور است، قرار نخواهد گرفت. هم بر نظامیان و هم بر دست اندرکاران رژیم اسلامی روشن شده که برای ادامه نقش در آینده، باید از مقدار زیادی از برنامه های پایه ای خود که "صدور" انقلاب و برنامه ی گسترش توان موشکی است، صرف نظر کنند. می توان تصور کرد که در لحظه گزینش نهایی، سپاه چاره ای به جز اطاعت از ملت و هواداری از عوامل دگرگونی پایه ای نخواهد داشت. تنها در چنین وضعیتی، سپاه می تواند از پشتیبانی توامان ملت و غرب بهره مند گردد.
در نهایت برای ایران چاره ای به جز برقراری اراده ملی باقی نخواهد ماند. اما پرسش این است که در دوران گذار، چگونه این امر امکان پذیر خواهد بود. با در نظر گرفتن این واقعیت که در بیش از چهل و دوسال تجربه شوربختانه، اکثریت بزرگ ملت خواهان برقراری اراده ملی به صورت دمکراسی لیبرالی شده اند و جامعه جهانی با تمام توان از آن پشتیبانی خواهد کرد، مقدمات برقراری چنین وضعیتی بیش از آن نزدیک است که تصور می شود. بزرگ ترین واکنش منفی تنها می تواند از سوی سپاه انجام شود. اما در هر حال، چنین دگرگونی اجتناب ناپذیر است و سپاه نیز از آن آگاه است. چنین دگرگونی و اعلان رسمی پایان رژیم، می تواند با حمایت سپاه وبخشی از کانون رژیم صورت پذیرد که در آن صورت، چنین تحولی، امکان قوی دارد که با خشونت و خون ریزِی اندک همراه باشد. حتا این دوران می تواند به طور کامل وسیله ی افراد دست اندر کار در نظام با این تعهد که به سوی استواری دمکراسی در زمانی معین حرکت خواهند کرد، صورت گیرد. تضمین انجام به تعهد به سوی انتخابات آزاد، بر این واقعیت استوار خواهد بود که پس از فروپاشی نظام اسلامی، بازگشت به گذشته دیگر امکان پذیر نخواهد بود. اما اگر دست اندرکاران در دوران گذار، با نگاه به گذشته بر این هدف پای کوبند که برخی از ویژگی و مزایای حکومت اسلامی را همچنان حفظ نمایند، در آن صورت برخورد خشونت آمیز و از میان رفتن قهر آمیز آن گروه و نهادها، حتمی خواهد بود.
بر مبنای چنین منطقی، مذاکره احتمالی نظام اسلامی با غرب، چه در چارچوب برجام و چه بهر نام دیگر، اگر می خواهد موفق گردد (که بیش از آمریکا، نظام اسلامی مشتاق آن است)، تنها می تواند در نبود "رهبر" امکان پذیر گردد. چنین توافقی که ایران را به درآمد ارزی حداقلی که ازهم پاشی کشور پیشگیری نماید، در گرو حذف "رهبری" و یا به سخن دیگر اعلان پایان نظام اسلامی است.

/////////////////////
۱ - رییس اتاق بازرگانی تهران، می گوید که در دو سال گذشته، یعنی در دورانی که درآمد ارزی ایران به شدت کاهش یافته، بیش از 100 میلیارد دلار از کشور خارج شده است. تصور اینکه این مبلغ (که در واقعیت به احتمال بالا، بسیار بزرگ تر است) تنها می تواند وسیله ی وابستگان به نظام خارج شوند، سرنوشت درآمدهای احتمالی در آینده رژیم اسلامی را روشن می کند. رادیو فردا بیست و یکم فوریه 2021.
۲ - از این رو گمان دست داشتن رهبر و اطلاعات سپاه در در حذف فیزیکی، پرتوان ترین سردار سپاه (قاسم سلیمانی) همانند ترور پرتوان ترین رقیب سیاسی (رفسنجانی)، به عنوان یک "واقعیت" در اجتماع جا افتاده است.
۳ - دست یابی به جنگ افزار هسته ای، از صورت مساله رژیم خارج شده است. نظام اسلامی می داند که بهر وسیله ای که شده است و از آن میان جنگ همه گیر، غرب و به ویژه اسرائیل تاب چنین امکانی را نخواهد پذیرفت. تبلیغات و نمایش قدرت هسته ای تنها برای اثر گذاری بر افکار عمومی داخلی و خارجی به کار می رود.
۴ - در هر حال نمی توان امکان مقاومت سخت جنایتکاران و فاسدین و متحدان آنان در نیروهای امنیتی و پاره ای در نیروهای مسلح، را در نظر نگرفت


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۷ آوریل ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995