Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


روبات‌ها،مردماني از جنس ديگر

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[02 Oct 2003]   [ ترجمه: دانيال رمضاني]


21 اسفند 81 – دنياي اقتصاد - رشد روبات‌ها ديوانه‌كننده است. در آزمايشگاه رباتيك دانشگاه كاليفرنيا، مونيكا نيكولس با قراردادن چند چرخ زير يك ماشين، چيزي ساخته است كه مي‌‌تواند او را در هر جاي آزمايشگاه پيدا كند. اين وسيله به دنبال مونيكا به هر جا مي‌رود و حتي كارهاي وي را تقليد مي‌كند.
اما در ميان اين بازي پيشرفته كه همچون ميمون كارهاي انسان را تقليد كند، خانم مونيكا به همراه ساير همكاران خود در دانشگاه روبات‌هايي ساخته‌اند كه قادر هستند كارهاي ساده‌اي مانند برداشتن يك جعبه را انجام دهد. اما هدف آنها و ديگر محققان روباتيك اين است كه روبات‌هايي بسازند كه قادر باشند علاوه بر كارهايي كه برنامه‌ريزي شده است، كارهايي نيز بكنند كه براي آنها برنامه‌اي دريافت نكرده‌اند كه قطعاً بخش دوم اين قضيه بسيار پيچيده‌تر از بخش اول است.
عليرغم تمام پيشرفت‌‌هاي به دست آمده در هوش مصنوعي، حسگرها و ادوات مكانيكي، محققان روباتيك همچنان راهي طولاني براي ايجاد يك سري خطوط فكري در روبات‌ها دارند. ماشيني كه بتواند مثل انسان‌ها كار و حركت كند، چيزهاي جديدي را با تغييرات جزيي و يا بدون آموزش ياد بگيرد و قادر باشد تا خود را با حالات مختلف صاحب خود تطبيق دهد.
در حال حاضر روبات‌ها در بخش‌هاي مختلفي از صنايع از سرهم كرده قطعات در كارخانه‌ها گرفته تا ساختن كالاها به كار گرفته مي‌شوند. اگر چه سوني با ساخت Aibo يك روبات خانگي زمينه سرگرمي مردم را فراهم كرد ولي كمتر كسي به فكر روبات‌هاي حساس است.
به اعتقاد محققان علم روباتيك موضوعي كه منجر به ساخت روبات‌هاي تطبيق‌پذير مي‌شود چيزي بيش از ايجاد تغييرات مكانيكي، حساسيت و توانايي‌هاي حسابگري آنها است. اگر چه به تمام اين موارد نياز وجود دارد ولي از نظر محققان پيش از هر چيزي مثل آنكه يك روبات قادر به آموختن و يا انجام كارهاي مفيد باشد، بايد از سوي مردم مورد پذيرش قرار گيرد.
آروين آگو يك محقق روباتيك در دانشگاه كانزاس مي‌گويد: حالا كه روبات‌ها وارد دنياي ما شده‌اند،‌ وقت آن است كه از مسائل مهندسي بگذريم و از مردم بپرسيم كه قصد دارند چگونه با روبات‌ها كنار آمده و با آنها برخورد كنند.
اگر چه اكثر محققان معتقدند كه ساختن روبات‌هاي انسان‌گونه يك هدف واقع‌گرايانه است اما دستيابي به اين هدف در زمان كوتاهي ميسر نيست. جورج بكي يك محقق ديگر مي‌گويد: در آينده هيچ‌گاه از ديدن ماشين‌هاي پيشرفته‌اي كه به عنوان روبات‌هاي ريسنده و يا ماشين‌‌شور به كار گرفته مي‌شوند تعجب نخواهد كرد.
او مي‌گويد: اما انتظار آن را ندارم كه يك روبات قادر باشد مانند يك سگ در كنار مردم راه برود، خانه را جارو كند و مقداري قهوه درست كرده و سر ميز بگذارد.
به هر حال محققان در آزمايشگاه‌هاي روباتيك در سراسر جهان، هم‌اكنون سرگرم مطالعه بر روي نحوه تقابل انسان‌ها و روبات‌ها هستند. آنها مي‌پرسند، اگر قرار باشد مردم به روبات‌ها آموزش بدهند، بهترين شيوه براي انجام اين كار چيست؟ و اگر قرار است روبات‌ها به مردم خدمت كرده مثلاً ظرف‌ها را شسته و يا فكس‌‌هاي آن را ارسال كنند، بهترين نحوه رفتار آنها براي راحتي مردم چگونه خواهد بود و يا اين پرسش كه اصلاً بهتر است براي انجام امور مختلف روبات‌ها چه ظاهري داشته باشند.
به اعتقاد برخي از دانشمندان، ساختن روبات‌هاي انسان گونه، تقابل ساده‌اي خواهد بود. شوجي‌هاشيموتو يك دكتر مهندسي روباتيك در دانشگاه واسلاتوكيو دنيايي را تصور مي‌كند كه در آن روبات‌ها در كنار انسان‌ها بدون هيچ مسأله و مشكلي به انجام وظايف اداري و غير اداري بپردازند.
دكتر هاشيموتو مي‌گويد: اگر قرار باشد روبات‌ها به انجام امور شخصي انسان‌ها بپردازند بهتر است كه ظاهري مانند انسان‌ها داشته باشد و آنها نياز خواهند داشت تا در تماس خود با كاربران مثل آنها حرف زده و رفتاري متناسب با فرهنگ آنها را داشته باشند.
اما سوالي كه در ذهن مونيكا نيكولس و همكار وي ماتاريك وجود دارد اين مسأله نيست كه روبات‌ها بايد چه ظاهري داشته باشند. آنها به اين موضوع فكر مي‌كنند كه يك روبات به عنوان يك شاگرد بايد چگونه از يك انسان به عنوان معلم بياموزند.
روباتي كه آنها روي آن كار كرده‌اند مي‌تواند اشيا را از جايي برداشته و در جاي ديگري زمين بگذارد. اين روبات‌ همچنين برنامه‌ريزي‌هاي اوليه‌اي دارد كه آن را قادر مي‌سازد تا آموزگارش را دنبال كند و اعمال مورد نظر وي را به قابليت‌هاي خود اضافه كند. سپس روبات‌ قادر است با استفاده از داده يك پاسخ خلق كرده و به اجراي يك سري از حركات بپردازد.
اما در اجراي برنامه‌هاي آموزشي آنها روبات تنها قادر به انجام امور بسيار ساده است. زماني كه روبات‌ اجراي يك كار را ياد مي‌گيرد مي‌تواند آن كار را با شكلي ديگر انجام دهد.
خانم نيكولس مي‌گويد: براي گرفتن يك فتوكپي حتي اگر سر راه وي جعبه و موانع مختلفي قرار گرفته باشد و حتي اگر در اتاقي كه دستگاه در آن است بسته باشد، روبات مي‌تواند خود را به دستگاه كپي برساند.
آموزش روبات‌ها به بردباري نياز دارد درست مانند زماني كه بزرگتر‌ها سرگرم آموزش بچه‌ها هستند. اما برخلاف بچه‌ها كه مي‌توانند با احساس و عكس‌العمل خود به پاسخ بپردازند، روبات‌ها عموماً قادر به انجام اين كار نيستند.
برخي از محققان مي‌گويند: اگر روبات‌ها مانند بچه‌ها قادر به ايجاد عكس‌العمل بودند، مردم نيز توجه بيشتري به مراقبت از آنها نشان مي‌دادند و درست مانند والدين واقعي برخورد مي‌كردند.
با در نظر گرفتن چنين هدفي، سيندريابريزيل و همكارانش در مركز هوش مصنوعي M.I.T ساعت‌ها زمان را صرف ساختن <كيسمت> كرده‌اند روباتي كه نسبت به احساس موجود در صوت انساني قادر به عكس‌العمل است. اين روبات‌ همچنين مي‌تواند به صورت مكانيكي چشم‌ها و دهان خود را حركت دهد. براي مدت‌ها محققان با كيسمت ماننديك كودك رفتار مي‌كردند. اما سال گذشته دكتر بريزيل اعلام كرد كه اين روبات مي‌تواند با شنيدن لحن هر انساني، حالت وي را بيان كند. پس از اين اقدام در حال حاضر دانشمندان به دنبال افزودن قابليت‌هاي اجتماعي ديگري به كيسمت هستند.
دكتر بريزيل مي‌گويد: زماني كه مردم با يك خردسال مواجه مي‌شوند با تغيير لحن و تن صداي خود به گونه‌اي حرف مي‌زنند تا براي كودك خوشايند و قابل فهم باشد برخي از مردم با حيوانات نيز اين گونه رفتار مي‌كنند. ولي چرا در مقابل روبات‌ها چنين رفتاري نداشته باشيم.
دكتر آگا مي‌گويد: روبات‌ها بايد رفتاري داشته باشند كه مورد نظر كاربران آنهاست. وي مي‌گويد: ما هميشه روبات‌ها را در قفس و در حال انجام كارهاي سختي ديده‌ايم. اما شايد بد نباشد كه با آنها از نزديك نيز برخورد داشته باشيم.
دكتر اكولاند از دانشگاه سوئد نيز دست به يك آزمايش جالب براي محاوره ميان روبات و انسان‌زده تا عملكرد روبات‌ها را واقعي‌‌تر جلوه دهد. در اين آزمايش برنامه‌ريزي شده كاربر با اشاره از روبات مي‌خواهد كه يك قهوه از آشپزخانه براي او بياورد. روبات سرش را به معني تأييد تكان مي‌دهد و مي‌پرسد: يك قهوه از آشپزخانه بياورم؟ و كاربر در پاسخ مي‌گويد: بله، سپس روبات در واكنش مي‌گويد: مي‌روم يك قهوه از آشپزخانه بياورم؟ ومي‌رود.
با اين تفاسير دانشمندان و محققان علم رباتيك معتقدند كه خلق روبات‌هاي هوشمند چندان بعيد نيست و در دنياي واقعي بايد جايي نيز براي روبات‌ها باز كرد.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۵ آوریل ۲۰۲۴

دموکراسی دیجیتال

+ دموکراسی الکترونيک نسل سوم مشاركت مردم  فائزه حیدری و معصومه كاظمی

+ تمایل به سینمای سیاسی در عصر دموکراسی 

+ شبکه‌های اجتماعی مجازی، گامی به سوی دموکراسی رضا سیف پور

+ درس هایی از گذر موفقیت آمیز به دمکراسی ترجمه :فرهاد یزدی

+ دموکراسی انجمنی و مدیریت شکاف‌های قومی: قسمت چهارم افشین اشکور کیایی

+ دموکراسی انجمنی و مدیریت شکاف‌های قومی قسمت سوم افشین اشکور کیایی

+ دموکراسی انجمنی و مدیریت شکاف‌های قومی (بخش دوم) افشین اشکور کیایی

+ دموکراسی انجمنی و مدیریت شکاف‌های قومی افشین اشکور کیایی

+ آزادی اطلاعات و حق دسترسی: بنیان دموکراسی 

+ دموکراسی الکترونيک؛ نسل سوم مشاركت مردم فائزه حیدری و معصومه كاظمی

+ ﭼﻨﺪﺟﻬﺎﻧﻲ و آزﻣﻮنﭘﺬﻳﺮي 

+ بحران های مالی در جهان پایه های دموکراسی را لرزاند/ اقتصاد، دموکراسی را به پایان خط می رساند؟  اکونومیست

+ دموکراسی موفق ترین ایده سیاسی در قرن 20 بود. چرا دچار مشکل شده و برای احیای آن چه می توان کرد؟ گزارش اکونومیست

+ آزادی در اینترنت: ارزیابی جهانی دنیل کالینگرت و سارا کوک

+ دموکراسیِ زاده شده در فضای دیجیتالی فیلیپ ن. هاوارد

+ اينترنت در اختيار هيچ كس نيست پروفسور يحيي كمالي‌پور

+ دموکراسی روی اینترنت 

+ دموكراسي‌‏‎ در‏‎ اينترنت‌‏‎  مهندس‌‏‎ ساشا‏‎ آصفي‌‏‎ فرد‏‎

+ بررسي جامعه انساني و تأثير اطلاعات بر آن دکتر محسن خلیلی -- مجتبی کفاشان

+ دموکراسی روی خطوط اینترنت  شيده لالمي

+ عصر مجـــــــــــــازی: چهارمین موج تغییر مینا کرمی

+ روياي دموكراسي ديجيتال‌ فريبا فرهاديان‌

+ آزادی اطلاع رسانی در عصر جهانی شدن  

+ دمكراسي سنتي و دمكراسي ديجيتال  ناصر اسدي

+ آزادی دسترسی به اطلاعات در ایران ؟ زهراسخی

+ مهم‌ترین ویژگی عصر ارتباطات 

+ وقتی دانش دموكرات می‌شود  فرشيد محبي

+ تارنماهای شبکه اجتماعی بر جامعه اردن تاثیر می گذارد محمد غزال در عمان

+ رای جوانان برنامه های انتخاباتی اردن را دگرگون کرده است محمد غزل از عمان

+ خود سانسوري و دموكراسي ديجيتالي  ادريس ابراهيم نژاد ــ نقده

+ دموكراسى شهرى و فضاهاى عمومى [ دموکراسی دیجیتال ]  محمد حسين فيروزي

+ روياي دموكراسي ديجيتال‌ فريبا فرهاديان‌

+ دموكراسي مستقيم عباس عمادي

+ فرهنگ، اد بيات، آزادی بيان وکرامت انسانی چيست؟؟؟ زيميرو اسکاری

+ جايگاه بنيادي آزادي بيان و اطلاعات در جامعة معرفتي: فرصت ها و محدوديت ها دكتر رويا معتمدنژاد

+ قانون آزادى اطلاعات از تله دموکراسى تا دموکراسى الکترونیکى سیامک قاجار

+ دموکراسى الکترونيکى و شهروندى جديد  لوئيس . ای . فريدلند

+ دموکراسي الکترونيک؛نسل سوم مشاركت مردم فائزه حيدري و معصومه كاظمي

+ دموكراسي گفت وگويي در عصر جهاني شدن 

+ عصر اطلاعات؛ پلیس‌هایی بدون یونیفرم شبنم کهن‌چی

+ ركن پنهان دموكراسي امير وحيديان

+ توسعه روز افزون تكنولوژي و آينده دموكراسي  آيدين كسائي

+ دنیای مجازی دموکراسی کامل ندارد علیرضا ظهوری

+ دموكراسي ديجيتال -

+ دموکراسی روی خطوط اینترنت شيده لالمي

+ راهکارهای اشاعه آزادی‌بيان  دکتر شهیندخت خوارزمی

+ دموكراسي و تكنولوژي‌ كن - هيرشكوپ

+ دموكراسي‌‏‎ در‏‎ اينترنت‌‏‎  مهندس‌‏‎ ساشا‏‎ آصفي‌‏‎ فرد‏‎

+ انقلاب ديجيتال در جشنواره فیلم فجر  هفته نامه عصر ارتباط

+ رسانه‌هاي ارتباطي و آزادي در عصر ديجيتال  پروفسور يحيي كمالي‌پور

+ دموكراسى شهرى و فضاهاى عمومى سجاد نوروزى

+ انتخاباتوترونيك! علي رضا احمدوند

+ دموكراسي‌ و فضاي‌ سايبر ريچارد كي‌. مور --مترجم: عبدالرضا زكوت‌ روشندل‌

+ فناورى هاى جديد و تبديل گوهر دموكراسى لوئيس فريدلند

+ كدام دموكراسي؟ فراسوي چپ و راست آنتوني گيدنز ترجمه : محسن ثلاثي

+ دموکراسى الکترونيکى و شهروندى جديد  لوئيس . ای . فريدلند

+ در نشست علمي آزادي اطلاعات و محدوديت‌هاي آن دكتر معتمدنژاد

+ آزادي اطلاعات و حق دسترسي؛ بنيان دموكراسي حسن نمك‌دوست تهراني

+ نقش فن‌آوري‌هاي نوين ارتباطي در مديريت دموكراتيك جامعه دكتر شمس‌السادات زاهدي

+ انضباط، شرط جهش از روي شكاف ديجيتالي گفت‌و گو با نصرا... جهانگرد

+ دمکراسی – ثمره تحولات درونی يا هديه ای از خارج؟ مسعود عالمی

+ دموكراسي و تكنولوژي‌ نويسنده: كن هيرشكوپ مترجم: رضا مريدي

+ ارتباطات الكتروني و حق آزادي‌بيان دكتر كاظم معتمد نژاد

+ شبكه‌هاي اطلاعاتي جهاني و نقض حقوق بشر با تأكيد بر حق حريم خصوصي دكتر عباس كدخدايي

+ آزادي اطلاعات و حق دسترسي؛ بنيان دموكراسي حسن نمك‌دوست تهراني

+ بومی کردن اينترنت گفت وگوي حميد ضيايي پرور با دکتر يحيي کمالي پور

+ آينده دمکراسی در ايران  محمدحسين اديب

+ آموزش و پرورش ما و شكاف ديجيتالي فريبا صحرايي

+ دموكراسي ديجيتال دكترهادي خانيكي

+ گورستان هاي اينترنتي ترجمه: عليرضا عبادتي

+ چالش‌هاي‌ روزنامه‌نگاري‌ الكتروني‌ در برابر روزنامه‌نگاري‌ مطبوعاتي‌، راديويي‌ و تلويزيوني‌ كنوني‌ دکتر يونس شکرخواه

+ پاپاراتسي هاي جديد يا شكارچيان آبرو چارليس جونز

+ سايه روشن روزنت گزارش.....................

+ دوبي جيتكس: شهر ديجيتال علي پرند

+ اينترنت در خدمت اطلاع رساني دكتر علي صباغيان

+ زنان مهندس كتي هافنر

+ رسانه هاي متعامل در عصر جديد سينا قربانلو

+ آمادگي براي ورود به دنياي ديجيتالي همشهری

+ انقلاب ديجيتال و سينماي آينده  سخنراني سميرا مخملباف در كن 2000

+ پركردن‌ شكاف‌ ديجيتالي چالش‌ بزرگ‌ قرن ‌بيست‌ويكم‌  مترجم: سيدمحمد ستوده‌

+ روبات‌ها،مردماني از جنس ديگر ترجمه: دانيال رمضاني



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995