Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


POS بستر مطمئن پرداخت الکترونيکي

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Facebook Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[19 Jul 2008]   [ سهیلا سلطانی]

 


 soheila_soltani@yahoo.com                 http://newmanagement.blogfa.com  


 



يکي از مدل هاي بانکداري الکترونيکي توسعه بانکداري بر اساس پايانه هاي فروش يا POS  هاست که شامل توسعه شبکه پرداخت الکترونيکي در فروشگاه هايي است که با يک يا چند بانک براي نصب POS به توافق رسيده اند. با توسعه جدي توزيع کارت هاي مبلغ دار، اعتباري و هديه از سوي بانک ها و شرکت هاي وابسته به آنها و افزايش مشکلات بانک مرکزي ناشي از هزينه هاي توليد اسکناس و عدم کارايي مطلوب دستگاه هاي خودپرداز و نقش منفي آنها در حل مشکلات حمل و نقل پول نقد در جامعه و همچنين مشکلات فراوان بر راه توسعه پول الکترونيکي در کشور شرايط به سمتي پيش رفت که توسعه شبکه پايانه هاي فروش به عنوان يکي از استراتژي اساسي در شبکه بانکي کشور  مورد نظر قرار گيرد و از اين رو رقابت بسيار زيادي از سوي بانک هاي مختلف به ويژه بانک هاي خصوصي براي افزايش تعداد اين پايانه هاي در فروشگاه هاي کشور شکل گرفت.


با توسعه شبکه پايانه هاي فروش از يک سو شاهد حذف تدريجي اسکناس و تبعات منفي توليد و نشر اسکناس بر پيکره اقتصادي کشور خواهيم بود و از سوي ديگر با افزايش اعتماد و اعتقاد عمومي به کارايي کارت ها و POS ها شرايط براي کاهش نقدينگي در جامعه بهتر مي شود و بسياري از سرمايه هاي خرد سرگردان و راکد به سيستم اقتصادي کشور باز مي گردد و در اين شرايط رونق اقتصادي کشور تضمين خواهد شد.


در حال حاضر شرکت هاي تجارت الکترونيک پارسيان، ايز ايران، کامپسوتر سيستم ايران، خدمات انفورماتيک، فناوري اطلاعات پاسارگاد، سامان و... به طور جدي روي راه اندازي و توسعه سيستمي يا ابزاري پايانه هاي فروش در ايران کار مي کنند و در خوش بينانه ترين حالت رقمي در حدود 500 هزار POS  در جامعه وجود دارد که البته به دلايل مختلف از نظر فني و تعاملي مشکلاتي در شبکه اين پايانه ها وجود دارد که در اين مجال قصد بررسي اين مشکلات را نداريم ولي آنچه مشهود است با آمار 5 میلیونی تعداد تراکنش هاي شبکه شتاب روي پايانه هاي فروش در اردیبهشت سال جاری مي توان اذعان کرد که POS ها هنوز براي مردم قابل اطمينان نيستند و اين مسئله را مي توان در دو بعد کمي و کيفي جستجو کرد. براي همه گير شدن کاربري پايانه هاي فروش و ايجاد عدم رغبت به حمل پول نقد بايد شرايطي را فراهم کرد که مردم از دسترسي اسان به پايانه فروش فعال در هر فروشگاه مطمئن باشند بنابراين در شرايطي که همه شبکه فروشگاهي کشور متصل به پايانه هاي فروش باشد ناخودآگاه پول نقد از معاملات روزمره حذف خواهد شد. طبق آحرین آمار اعلام شده از سوی بانک مرکزی مبلغ تراکنش های پایانه های فروش در اردیبهشت ماه سال جاری رقمی در حدود 3000 میلیارد ریال بوده که نسبت به همان تاریخ در سال گذشته دو برابر افزایش یافته است که علیرغم بهتر شدن بازهم تا رسیدن به حد مطلوب آن فاصله زیادی دارد.


نمودار زیر مقایسه مبلغ تراکنش های پایانه های فروش از اردیبهشت 86 تا اردیبهشت 87 را نشان می دهد.



در این بین نبایستی فعالیت بانک ها را در این زمینه از نظر دور داشت چرا که با فعالیت بانک های خصوصی در این زمینه رقابت زیادی بین بانک های دولتی و خصوصی به وجود آمد که البته با توجه به اعتماد بیشتر مردم به بانک های دولتی و توان مالی بسیار بیشتر آنان تاکنون برگ برنده با مبلغ تراکنشی در حدود 839 میلیارد ریال در اردیبهشت ماه در دستان بانک ملی است. در میان بانک های خصوصی نیز بانک پارسیان با مبلغ تراکنشی در حدود 456 میلیارد ریال در صدر و در بین کلیه بانک ها بعد از بانک ملی قرار دارد.


در بهترين حالت کشور به بيش از ده ميليون POS  نياز دارد تا يک جهش فوق العاده در توسعه عملي پرداخت الکترونيکي و حذف پول نقد را از جريان تراکنش هاي اقتصادي روزمره مردم شاهد باشيم. بنابراين بازار POS بسيار مناسب است و قطعا با کمي تبليغ و سرمايه گذاري شرايط روز به روز نيز بهتر مي شود و باعث جذب صاحبان فروشگاه ها و مردم به استفاده از اين سيستم ها مي شود دستيابي به اين هدف نه تنها هزينه نخواهد بود بلکه در عرض مدت کوتاهي سرمايه هاي نهاده شده را باز خواهد گرداند و فرصت مناسبي براي پر کردن خلا ناشي از عدم وجود پول الکترونيکي در کشور خواهد بود.


 


 


 


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰ آوریل ۲۰۲۴

سهیلا سلطانی

+ بازار شب عید و رقابت POS ها؟  سهیلا سلطانی

+ توسعه بانکداری الکترونیکی در گرو افزایش شعب؟!  سهیلا سلطانی

+ بانک ها و چالش های خدمات رسانی  سهیلا سلطانی

+ ATM های بد ؟!  سهیلا سلطانی

+ ده ویژگی برتر مدیران موفق IT   سهیلا سلطانی

+ POS بستر مطمئن پرداخت الکترونيکي  سهیلا سلطانی

+ چرخه تجارت الکترونیک بدون بانکداری الکترونیکي ناقص و ناکارآمد خواهد بود.  سهیلا سلطانی

+ صنایع بزرگ و تجارت الکترونیک  سهیلا سلطانی

+ IT و گردشگری: سامانه های اطلاع رسانی الکترونیکی ، مفید اما کمیاب  سهیلا سلطانی

+ گسترش تجارت الکترونیک و تحول استراتژی های بازاریابی  سهیلا سلطانی

+ تبلیغات در وب سایت ها، یک فرصت کلیدی برای کسب و کار آنلاین   سهیلا سلطانی

+ ابزار بهینه سازی مدیریت ارتباط با مشتریان  سهیلا سلطانی

+ وبلاگ ؛ زبان مشترک جهانی   سهیلا سلطانی

+ وبلاگ ؛ زبان مشترک جهانی  سهیلا سلطانی

+ ATM بهتر است يا POS ؟  سهیلا سلطانی

+ اینترنت و چالش های امنیتی  سهیلا سلطانی

+ صداي مشتري، صداي ماندگار  سهیلا سلطانی

+ هنوز در جامعه ما دانش توسعه و مديريت برنامه‌ها و پروژه‌هاي IT وجود ندارد *سياستگزاريهاي غلط در امر فيلترينگ مانع از جريان صحيح اطلاعات مي‌شود  سهیلا سلطانی

+ کیف پول الکترونیکی خود را به همراه داشته باشید  سهیلا سلطانی

+ توسعه فناوري اطلا‌عات در بانكداري  سهیلا سلطانی

+ چالش های حمل کالا در تجارت الکترونیک ایران  سهیلا سلطانی

+ اقتصاد دانش محور  سهیلا سلطانی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995