Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


ما آموزش می دهیم, اما دانش آموزان یاد نمی گیرند

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[06 Oct 2016]   [ ]

سیناتهرانی متخصص مهارتهای موفقیت فردی ، تحصیلی و شغلی که از او به عنوان مشاورخانوادگی چهره های خاص داخلی و خارجی و نیز علمی ترین مشاور تحصیلی کشور یاد می شود، در گفت و گو با پارسینه، ما را با ویژگی های یک مدرسه موفق آشنا می کند، او به ما خواهد گفت که مدارس موفق در مسیری حرکت می کنند که علاوه بر کسب موفقیت های تحصیلی چشمگیر، باعث رشد خلاقیت، تحقق روابط اجتماعی توأم با احترام متقابل، افزایش لذت یادگیری، افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس دانش آموزان شده و از آنها شهروندانی نوع دوست ، متخصصینی کارآفرین ، صادق و سالم در کسب و کار ساخته که در نهایت نقش موثری در رشد و تعالی جامعه خود خواهند داشت.

سینا تهرانی به پارسینه گفت: متأسفانه تحقیقات نامحسوس من و همکارانم در بسیاری از مدارس به اصطلاح مطرح کشور و نیز تجربیاتی که در هدایت تحصیلی دانش آموزان چنین مدارسی داشته ایم، نشان می دهد که نمی توانم حتی یک مدرسه موفق، منطبق با معیارهایی که در مورد آن صحبت خواهم کرد، به شما معرفی کنم.

البته منظور من از مدرسه موفق، مدرسه ای نیست که به قول آقای سعیدسلیمی فر مشاور رتبه های برتر کنکور، همانند تراکتور صبح تا شب از دانش آموزانش کار درسی بکشد و با تکیه بر برنامه ریزی و روش های آموزشی نادرست و غیرعلمی مشاور یا دبیرانش ، حجم عظیم تکالیف و امتحانات پی در پی برگزار کند تا شاید بتواند چند رتبه خوب در کنکور سراسری داشته باشد و یا سطح معدل نهایی دانش آموزانش را ارتقاء دهد. هرچند بعدها مشخص می شود که همان چند رتبه برتر مدرسه نیز در سالهای آخر تحصیل خود از مشاوران تحصیلی یا دبیران خارج از مدرسه استفاده کرده اند. کمااینکه در یک مورد، شش رتبه برتر یکی از مدارس پرسر و صدای تهران همگی دانش آموزان کمپ کنکور ما بودند اما مدیر آن مدرسه که تا زمان اعلام نتایج اطلاع نداشت، آنها مشاورتحصیلی دارند، به یکباره تلاش می کرد تا موفقیت آن شش نفر، را مرهون روشهای سنتی غلط مدرسه خود بداند.

سیناتهرانی در ادامه از خصوصیات بارز مدارس موفق به پارسینه گفت، مدارسی که به گفته ایشان، عموماً در کشورهای پیشرفته یافت می شوند.

شیوه های علمی آموزش:

سیناتهرانی مشاور تحصیلی، شیوه های متنوع و علمی در آموزش صحیح را به عنوان اولین ویژگی یک مدرسه موفق برشمرد و به پارسینه گفت: در مدارس موفق آموزش صحیح دانش آموزان یک مولفه کلیدی در رشد فکری ، مادی و معنوی آنها در زمان حال و آینده تلقی می شود. در چنین مدارسی دانش آموزان را تحت عناوینی نظیر بیهوش ، کم هوش ، باهوش ، بسیار باهوش یا نخبه تقسیم بندی نمی کنند، زیرا معتقدند آموزش می بایست بگونه ای صورت گیرد که همه دانش آموزان قادر به درک مفاهیم کتابهای درسی باشند، مفاهیمی که به شدت مورد توجه طراحان امتحانات نهایی و به ویژه کنکورسراسری قرار گرفته است. دبیران مدارس موفق، مهارتهای لازم برای مدیریت کلاس درس و نیز آموزش صحیح مفاهیم درسی را قبل از ورود به چنین مدارسی در دانشگاهها یا مراکز علمی مرتبط می آموزند.

در مدارس با پیشرفت های چشمگیر، آموزگاران عمیقا درباره چگونگی نیاز دانش آموزان خود برای یادگیری و اطمینان از یادگیری آنها می اندیشند. معلمان در مدارس موفق، با این هدف دانش آموزان خود را با مهارتهای خاص آموزش می دهند تا اولاً اطمینان حاصل کنند که آنها مطالب را بخوبی فرا گرفته اند، ثانیاً دانش آموزان شان، پا را از استانداردها فراتر نهاده و از قدرت خلاقیت خود در حل مسائل حال و آینده تحصیلی و زندگی شان بهره ببرند، دبیران چنین مدارسی « فعل آموزش صحیح نسل آینده » را به درستی به اجرا می گذارند. برای آنها این عبارت بی معناست که بگویند: « ما آموزش می دهیم، اما دانش آموزان یاد نمی گیرند."

احترام به دانش آموزان

سیناتهرانی مشاور رتبه های برتر کنکور به پارسینه گفت: مدارس موفق هیچگاه دانش آموزان خود را تحقیر نمی کنند ، زیرا یا از مشاورین و دبیرانی در کادر خود استفاده می کنند که مهارت های ارتباط موثر با دانش آموزان را می دانند و یا مایلند تا چنین مهارتهایی را بیاموزند. متأسفانه بنده بارها با دانش آموزانی مواجه شده ام که برخورد زشت و زننده برخی از دبیران و مشاورین تحصیلی، انگیزه های آنها را برای موفق شدن و حتی رفتن به مدرسه از بین برده است. مدارس خاص و متفاوت، ایمان دارند که دانش آموزان شان از نظر تحصیلی و شخصیتی قادر به دریافت استانداردهای بالاتری هستند، لذا در چنین مدارسی هیچ مدیر یا دبیری بخود اجازه نمی دهد، تا شخصیت یک دانش آموز را تخریب کند. بنده شاگردی داشتم که دبیر معروفی بنابه دلایل مضحک و غیرعلمی، شخصیت او را بگونه ای در برابر چشمان دانش آموزان دیگر تخریب کرده بود که آن دانش آموز ممتاز ، مدتها از درس و مدرسه گریزان شده و نتیجه نامطلوبی در کنکور سراسری آن سال کسب کرده بود، همین امر باعث شد تا بلافاصله بعد از مراجعه ایشان و والدینش به بنده ، من و همکارانم ماهها بر روی روحیه از دست رفته وی کار کنیم تا او در کنکور سراسری سال بعد موفق به قبولی در رشته دندانپزشکی دانشگاه تهران بشود.

مدارس موفق پاسخگو و مسئولیت پذیر هستند

به عقیده سیناتهرانی ، در مدارس موفق کادر مدیریت و آموزش به شدت پاسخگو و مسئولیت پذیر است. آنها می دانند که نه تنها به دانش آموزان خود بلکه به جامعه، تعهد دارند تا نشان دهند که شغلی که به آنها سپرده شده است، برای این است که شهروندان آینده را بخوبی آموزش دهند . چنین مدارسی همه تقصیرها را به گردن والدین و دانش آموزان نمی اندازند و تلاش می کنند تا معایب خود را با صداقت کامل شناسایی نموده و در صدد رفع آن برآیند. این بدان معناست که هم کادر مدیریتی مدرسه و هم معلمان نیاز به کار سخت تر و موثرتر دارند، نه آن که صرفاً بگویند دانش آموزان کودن هستند و باید بیشتر تلاش کنند. آنها همواره مسئولیت نتایج ضعیف دانش آموزانشان را برعهده می گیرند و تلاش می کنند تا از شیوه های جدیدتر و بهتری برای جبران این ضعفها استفاده نمایند.


استفاده بهینه از زمان و ایجاد تعادل در تکالیف

این مشاور برجسته معتقد است: مدیران و دبیران مدارس موفق بگونه ای عمل می کنند که دانش آموز علاوه بر انجام تکالیف درسی و علمی ، زمان کافی برای آموختن روش صحیح فکر کردن ، افزایش قدرت خلاقیت و نیز انجام کارهایی که شخصیت وی را در مسیر چند بعدی بودن، هدایت می کند، داشته باشد. یکی از اینکارها آموزش روش تمرکز کردن و هدفگذاری در ابعاد مختلف زندگی است، موضوع بسیار مهمی که بنده به کمک مرحوم پدرم از سن چهارده سالگی آنرا آموختم و به شاگردان خود نیز این روش را آموزش می دهم. دبیران می بایست توجه داشته باشند که ارائه تکالیف سنگین ، علاوه بر گرفتن فرصت ریکاوری ذهنی مجدد از دانش آموز، به تدریج باعث خستگی روحی ، کاهش انگیزه، سرکوب قدرت خلاقیت و از همه دردناکتر تقویت روحیه ناقص انجام دادن کارها که به اصطلاح عوام ، روش بزن در رو می گویند، می شود، چنین فردی در آینده متخصصی خواهد شد که فقط صرفاً می خواهد رفع تکلیف کند و وظایفش را به درستی و صداقت کامل انجام نخواهد داد.


مدارس موفق عزت نفس دانش آموزان را افزایش می دهند

سیناتهرانی در ادامه به پارسینه گفت: مدارس موفق به تمام معنا و از صمیم قلب دانش آموزانشان را دوست دارند و به کمک متخصصین مهارتهای مدیریت و کنترل ذهن، برنامه ای ویژه برای ارتقای عزت نفس یا همان احساس ارزشمند بودن و خودباوری واقعی تدارک می بینند. این مدارس اعتقاد دارند، رفتار مناسب و توام با احترام با دانش آموزان، باعث می شود تا جامعه در آینده از حضور نسلی جدید از پدران و مادرانی با عزت نفس بالا، خوش برخورد، امیدوار و موفق، بهره مند شود. متأسفانه در بسیاری از مدارس ، احساسات غالب در میان معلمان و مدیران یک نوع تحقیر برای دانش آموزان و والدین شان قلمداد میگردد که تنها باعث میشود آنها با حس تنفر رشد کنند و همین حس در آینده باعث رواج خشونت در خانواده،جامعه و یک نوع عصبانیت ناخواسته و درونی می شود.


تقدیر از موفقیت ها

از نگاه این مشاور تحصیلی رتبه های تک رقمی کنکور، در مدارس با پیشرفت های چشمگیر، کار دانش آموزان به صورت برجسته و با افتخار نشان داده می شود و دانش آموزان بزرگتر به صراحت به عنوان الگویی برای دانش آموزان جوانتر نشان داده میشوند. معلمان داستان های تاثیر گذار در مورد دانش آموزان خود می گویند و کارهای انجام گرفته توسط دانش آموزان خود را با افتخار نشان می دهند. مدیران چنین مدارسی، بسیاری از دانش آموزان موفق خود را با نام می شناسند و اغلب چیزی در مورد آنها می دانند. احترام مدیران و دبیران به بچه های مدرسه موفق، هرگز به عنوان داشتن انتظارات کمتر از دانش آموزان تلقی نمی شود، بلکه به معنی قدردانی از تلاشهای آنهاست.


مدیران مدارس موفق در دفترکارشان مخفی نمی شوند

آقای تهرانی می گوید، در مدارس موفق مدیران حضور ثابتی دارند. در چنین مدارسی، مدیر اغلب در ساختمان و در حال قدم زدن در سالن ها، رایزنی با معلمان، تعامل با دانش آموزان و والدین آنهاست. بنده زمانی که در دبیرستان البرز تحصیل می کردم، مدیر مدرسه مان حتی در زنگ های ورزش نیز به تماشای بازی دانش آموزان می نشست و با برخی از آنها در مورد کیفیت کار دبیران و نحوه اداره مدرسه صحبت می کرد و نظرات آنها را با دقت یادداشت می نمود و در عمل نیز آنها را بکار می بست بگونه ای که دانش آموزان شاهد تغییرات مثبت صورت گرفته ای که ناشی از آن نظرات بود، در درون مدرسه می شدند.

اما امروزه در اغلب مدارس مدیران خود را از چهره های موفقی نظیر بیل گیتس هم بالاتر می دانند و می گویند برای ما افت دارد که برویم و با دانش آموزانمان صحبت کنیم. در برخی از مدارس نیز مشاورین تحصیلی یا دبیران شناخته شده شهر حرف اول را می زنند و مدیر در برابر آنان کاملا سرتعظیم فرود می آورد زیرا احساس می کند، مدرسه اش بدون حضور آن مشاور یا دبیر حرفی برای گفتن نخواهد داشت. حال آنکه بنده در همین شهر ، مدیر مدرسه ای را می شناسم که براحتی دو دبیر شناخته شده مدرسه اش را که از استانداردهای تعریف شده تیم بنده تبعیت نکرده بود، کنار گذاشت اما با این وجود بهترین نتیجه را در کنکور سراسری و در میان مدارس شهر تهران از آن خود کرد.

این عضو ارشد سایت درس زندگی دات کام به پارسینه گفت: بنده اعتقاد دارم این مدیر مدرسه است که باید حرف اول و آخر را بزند، زیرا او باید پاسخگوی جامعه آینده ای باشد که منتظر است ببیند مدیرش چه نسلی را تحویل آن جامعه خواهد داد. لذا مدیران مدارس موفق در دفترکارشان مخفی نمی شوند و نبض کلاسها را که همان کیفیت آموزشی است، می سنجند. چنین مدیرانی به دقت به کیفیت آموزش دبیران و نیز نحوه رفتار آنها با دانش آموزان خود توجه می کنند و هرکجا که لازم باشد اقتدار خود را نشان می دهند.


داشتن برنامه یا همان نقشه راه

سینا تهرانی مشاور، اظهار داشت: مدارس موفق و به ویژه دبیرستانهای خاص می بایست، از همان ابتدای سال اول، برنامه مشخصی برای چهار سال آینده دانش آموزان خود داشته باشند و انتخاب کادر آموزشی و سیاستهای خود را بر اساس آن برنامه تنظیم کنند تا هم دبیران، هم دانش آموزان و نیز والدین آنها بدانند که وظایفشان در طی یک سال تحصیلی چیست؟ و در پایان هر سال، دانش آموز تا چه اندازه در مسیر موفقیت پیش رفته است؟

البته منظور بنده برنامه کلاس های درسی نیست، بلکه نقشه راه موفقیت دانش آموزان در امتحانات نهایی، کنکورسراسری، زندگی فردی و شغلی آینده شان است که بر اساس الگوریتم پلن های ذهنی و آموزش مفاهیم تفکر صحیح که امروزه یکی از متدهای نوین آموزش و یادگیری است، مورد نظر بنده است. عده ای تصور می کنند کسب رتبه یک رقمی یا دو رقمی در کنکورسراسری امری اتفاقی است و یا به این خاطر است که فلان رتبه برتر، دانش آموزی نابغه بوده است، حال آنکه ما دانش آموزانی داشته ایم که از نظر ضریب هوشی ، افرادی عادی بوده اند اما چون طبق یک برنامه چهارساله مشخص پیش رفته اند، جای نخبگان را در میان رتبه های برتر کنکورسراسری گرفته اند.

آفتاب

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۹ آوریل ۲۰۲۴

دانش نو

+ ۹ نکته که باید درباره هوش مصنوعی بدانید bbv

+ مطالعه دانشگاه استنفورد: با تغییرات هوش مصنوعی انسان‌ها نگران موقعیت خود هستند یسنا امان‌پور

+ دستور کار انسانى جديد / مقالا ای از کتاب انسان خداگونه يووال نوح

+ پلورالیسم چیست؟ قیصر کللی

+ اعضای مصنوعی رباتیک نرم مبتنی بر میکروسیالات، به کمک بیماران دیابتی می‌آیند ´-

+ مهارت تصمیم‌گیری چیست؟ هرمز پوررستمی

+ هوش مصنوعی توزیعی و تجمیعی چیست؟ 

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر. 

+ موانع خلاقیت کدامند؟ هرمز پوررستمی

+ نیازی بدون پاسخ! نوآوری اجتماعی را وارد کنیم!  سعید قاسمی زاده تمر

+ مهارت بهتر است یا مدرک دانشگاهی حمیدرضا تائبی

+ علم و اخلاق در گفت‌وگو با دکتر موسی اکرمی؛ دکتر موسی اکرمی

+ مدیریت آینده نگر در ICT 

+ چرا هوش و مهارت، برای داشتن یک شغل کافی نیستند؟ هرمز پوررستمی

+ شرایط اجتماعی چگونه است؟ از منظر چند جامعه شناس ساناز عباس زاده

+ بازگشت به دنیای هنرهای دیجیتال  مهدی صنعت‌جو

+ 2019 

+ مشتری رسانه است فرنود حسنی

+ چه چیزی ترقی بشریت را توجیه می‎کند؟1 یووال نوح هراری

+ تغییر پرشتاب الگو‌های سنتی را منسوخ خواهند کرد 

+ مهارت های مورد نیاز انسان آینده 

+ بازگشت به دوران دولت-شهر برگردان: سپیده جدیری

+ انسان آینده، تسخیر سیر تکامل به دست بشر 

+ نویسنده «انسان خردمند» از کتاب تازه خود گفت  یووال نوح هراری

+ مرد «شپشو» یا منادی عقلانیت؟ دکتر موسی اکرمی

+ رسالت فلسفه آسمان است یا زمین؟ دکتر محسن رنانی

+ جامعه شناسی و فردیت دکتر منیژه نویدنیا

+ تمام قدرت به کجا منتقل شد؟  یووال نوح هراری

+ دفاعم از جامعه‌شناسی مرتبط با واقعیت‌هاست تا مبتنی بر ایدئولوژی! 

+ آنچه مرا نکُشد هرمز پوررستمی

+ جامعه شناسی آموزش و پرورش- رضا جوان

+ پیامدهای مدرنیت -  آنتونی گیدنز

+ اتاق شیشه ای و هنر هشتم زندگی در واقعیت موازی  دکتر مهدی مطهرنیا

+ آزمون های انديشه ورزی در بارۀ خود انديشه حسین کاشفی امیری

+ جامعه شناسی آموزش و پرورش. 

+ گوگل و پایان آزادی اراده یووال نوح هراری

+ انسان از کجا آمد به کجا می رود؟ محمد طبیبیان

+ بازگشت به خانه میثاق محمدی‌زاده

+ هک کردن مغز، کلیدی برای موفقیت مهسا قنبری

+ چهار راهکار برای هک مغز به‌منظور افزایش موفقیت و بهره‌وری مهسا قنبری

+ نوآوری در عصر دیجیتال ؛ چشم‌اندازی جدید برای خدمات 

+ لیدرهای انقلاب صنعتی چهارم 

+ چطور می‌توانیم برای دریافت حقوق بیشتر چانه‌زنی کنیم؟ حمیدرضا تائبی

+ سرمایه اجتماعی دانش آموزان مهدی ولی نژاد

+ جامعه شناسی آموزش و پرورش 

+ ابرها دگرگون می‌شوند، دگرگون می‌کنند و دنیای فناوری را سیراب می‌کنند حمیدرضا تائبی

+ چه چیزی ترقی بشریت را توجیه می‎کند؟ یووال نوح هراری

+ چشم را باید شست…. جور دیگر باید دید دکتر سید کمال الدین موسوی

+ جنبش روش های آمیخته 

+ جامعه شناسی فرهنگی؛ انسان های جامانده دکتر منیژه نویدنیا

+ انگیزه پیشرفت پایین ‌تر از متوسط عثمان آچاک

+ جامعه شناسی شهری و حس زندگی؟ دکتر منیژه نویدنیا

+ چرا ناهنجاری؟ 

+ سخنرانی حسین پاینده در نشست روانکاوی و تحلیل‌های کلان اجتماعی (۲)؛ 

+ چرا کسب‌ و کارهای نوپای موفق به‌سادگی ممکن است شکست بخورند؟ حمیدرضا تائبی

+ بنیان‌های نابرابری اجتماعی دکتر محسن رنانی

+ روانکاوی درمان فرد یا اجتماع 

+ مقدمه‌ای بر تاریخ زیبایی‌شناسی مدرن؛  پُل گایر، ترجمه سیدجواد فندرسکی

+ ظرفیت آموزشی بازی های رایانه  

+ افراد معمولی چگونه به افرادی خارق‌العاده تبدیل می‌شوند مهسا قنبری

+ چپ و راست مرده‌اند، زمین را می‌خواهی یا آسمان را؟ 

+ مهم‌ترین فنآوری‌ها در سال ۲۰۱۸ 

+ هوش مصنوعی می تواند طی بیست سال آینده تهدیدی برای ۴۷ درصد از مشاغل باشد 

+ در حسرت توسعه رضا داوری اردکانی

+ آزادی علمی مقصود فراستخواه

+ سازماندهي گروههاي مشارکتي در سازمانهاي يادگيرنده 

+ مديريت دانش، نياز سازمان هاي امروز 

+ مديريت استرس مجيد يوسفي

+ رقابت بزرگان بر سر تراشه‌های هوش مصنوعی و خیزش آرام تکینگی به‌سمت ما! حمیدرضا تائبی

+ تغییر اجتناب ناپذیر است و باید به منظور ایجاد تحولات مدیریت شود. 

+ ⁠دانشگاه اصفهان برگزار می کند: ⁠دانشگاه اصفهان

+ به فرزندانمان رحم کنیم دکتر محسن رنانی

+ زلزله در سیارات دیگر چگونه رخ می‌دهد؟ 

+ ساختمان‌های هوشمند فرشته نجات انسان‌ها می‌شوند حمیدرضا تائبی

+ استفاده از سیل تصاویری که در زلزله به راه می‌افتد مهدی صنعت‌جو

+ توانمند باشید، تا عرصه را به سایرین واگذار نکنید. حمیدرضا مازندرانی

+ انواع سازمانها Organization Types از دیدگاه برنامه ریزی هدف ها و وسیله ها راسل ایکا ف

+ هوش سازمانیم ‌تجاری است، پس موفق می‌شوم! حمیدرضا تائبی

+ درک اشارات دست با تصویربرداری صوتی مهدی صنعت‌جو

+ نقش بی بدیل هوش مصنوعی بر شهرها و شهروندان آنها محسن راعی

+ مزایای سواد اطلاعاتی 

+ هوش مصنوعی انویدیا، هوای آفتابی را برای ماشین های خودران شبیه سازی می کند! علیرضا فرجی علیرضا فرجی

+ فراگیری: نیازی پایه ای 

+ قلسفه و زندگی روزمره. موسی اکرمی

+ خلاقیت نمادین دهه هشتادی ها 

+ فهم سواد اطلاعاتی 

+ نظریه سواد رسانه ای در گفتگو با دکتر هاشمی 

+ در سال جدید مهندسی نرم‌افزار را جدی‌تر دنبال کنیم حمیدرضا تائبی

+ باید که لذت آموختن را دوباره بیاموزیم پوریا ناظمی

+ انقلاب هوش مصنوعی و تاثیر آن بر جامعه و شرکت ها 

+ توانمند باشید، تا عرصه را به سایرین واگذار نکنید حمیدرضا مازندرانی

+ وجود یخ در مدار استوای مریخ 

+ ظهور «ابر انسان‌ها» طی ۲۰ سال آینده 

+ دانشمندان به استقبال مهمترین پرسش های بشر می روند! 

+ آینده پژوهی و انواع آینده. محسن گرامی طیبی

+ ضریب رشد استارتاپ‌های ایرانی، بالاترین در منطقه نزدیک به متوسط جهانی 

+ نگاه تان به آینده است یا اکنون؟ 

+ اینجا همه آدم‌ها این‌جوری نیستند* مهدی صنعت‌جو

+ بدرود سیارۀ زمین؟ لورین رابینسون

+ تهدیدات اینترنت اشیا 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995