Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


سیاست عربی نظام اسلامی

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[26 Jun 2016]   [ فرهاد یزدی ]

بیست و پنجم ماه ژوئن 2016

پس از مدتی سکوت نسبی در جنگ قدرت در داخل نظام، تحولات اخیر در سیاست نظام در مورد سوریه از اهمیت بسیار چشم گیری برخوردار است که بیش از حوزه سیاست خارجی نظام را دریر می گیرد. انتصاب دبیر شورای امنیت ملی بعنوان فرد نخست در سیاست ایران در سوریه که معنای آن کنار رفتن یا کنار گذاردن فرمانده نیروی قدس که سال های بسیار، چنین وظیفه ای را بعهده داشت همراه با دستیار او در وزارت خارجه با مسئولیت معاون وزیر در امور سرزمین های عربی، را می توان از چند زاویه بررسی کرد.
بالاترین احتمال، تمایل روسیه برای رسیدن به نوعی توافق برسر آینده سوریه با یا بدون بشار اسد، آنهم پیش از پایان دوره ریاست جمهوری اوباما می باشد. در برابر تا کنون نظام اسلامی، سیاست خود را برمبنای حمایت تام از بشار چندین بار، تاکید کرده بود. روسیه حساب می کند که رئیس جمهور آمریکا پس از اوباما، هرکه باشد، بخاطر جو حاکم بر جامعه، مجبور به درپیش گرفتن موضع سخت در برابر روسیه و به تبع آن اتخاذ سیاست قاطع در سوریه خواهد بود. این دو برداشت متضاد میان دو متحد تاکتیکی یعنی ایران و روسیه، و در حالی که فرصت برای رسیدن توافق با غرب برای روسیه کوتاه است، معنایی به جز تیره شدن روابط میان آن دو نخواهد داشت. سوریه خواستار حفظ تنها دو متحد خود می باشد به ویژه که بمباران هوائی روسیه در جلوگیری از سقوط بشار شاید موثرتر از کمک های "مستشاری" نظام اسلامی بوده است. از سوی دیگر فشار بر ایران از جانب غرب به صورت ادامه تحریم ها، هرچند ملایم تر، و عدم آمادگی برای سرمایه گذاری در ایران، در ظاهر تا هنگامی که تهدید بر اسرائیل متوقف نشود ادامه خواهد یافت. اما در واقع هم غرب و هم اسرائیل از تهدید امنیتی آن کشور از جانب نظام اسلامی باکی بخود راه نمی دهند. اصرار غرب در حال حاضر بیش تر متوجه سوریه (و با درجه پائین تر عراق می باشد). غرب و به ویژه شخص اوباما، مانند روسیه خواستار رسیدن بتوافق در زمان کوتاه در سوریه هستند. اروپا زیر فشار موج پناهندگان که همراه خود نتایج غیرقابل انتظار و از آن جمله خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را سبب شده، همراه با قدرت گیری نیروهای چپ و راست تندرو، خواهان دسترسی به آرامش سریع در سوریه هستند. غرب با فشار اقتصادی – سیاسی با سلاح رفع تحریم ها و روسیه با فشار سیاسی، در دگرگونی سیاست ایران در منطقه کوشا هستند. چنین بنظر می رسد که سفر های پیشین فرمانده نیروی قدس برای توجیه روس ها به نتیجه نرسیده باشد. در این میان سست ترین قدرت مداخله گر در جنگ داخلی سوریه، یعنی نظام اسلامی همراه با شکست های پی در پی، نیز وادار به تغییر جهت شده است.
پس از ورود اجباری ارتش به جنگ داخلی سوریه و سکوت سپاه، گمان می رفت که سیاست تند نظام در سرزمین های عربی دچار دگرگونی شده باشد. انتصاب دبیر شورای امنیت با تسلط به زبان عربی که بیش تر موارد همراه گروه عمل گرا بوده تا تندروها، نظام تلاش کرد دگرگونی در سیاست خود را به طور آشکار بیان کند. همراه با این اقدام، وزیر خارجه قادر گردید که نقش خود و رئیس جمهور را در سیاست بخش عربی وزارت خارجه، پر رنگ کند. قابل توجه است که مسئول عربی وزارت خارجه و مسئول پیشین و کنونی سیاست گذاری در سوریه همگی از سپاه پاسداران می باشند. می توان نتیجه گرفت که سپاه پاسداران زیر فشار و یا رضایت (احتمال کم تر) با این دگرگونی موافقت کرده است. باید به ویژه توجه کنیم که پس از این تحولات، فرمانده نیروی قدس با انتشار بیانیه ی تندی به حکومت بحرین حمله کرد. حکومت بحرین قابل دفاع نیست، اما حمله ی عصبی فرمانده قدس وسیله ی دیگر فرماهدهان سپاه بهمان شدت ادامه نیافت. اگر شکی وجود داشت که شخص او در محور تندروهای نظام قرار نداشته، با این بیانیه این تردید تا مقدار زیاد بکنار گذاشته شده است. آیا تصفیه ها ابعاد بزرگ تر بخود خواهند گرفت و به ویژه در سپاه و نیروی قدس؟ آیا گروه عملگرا بر حملات خود برای فتح دیگر سنگرها در سایه این پیروزی ادامه خواهند داد؟ پیروزی که بنظر می رسد پس از شکست های پی در پی و نامعقول در سیاست عربی نظام، به یاری روسیه و غرب برای این گروه حاصل شد. چنین بنظر می رسد که هردو قدرت جهانی، از توان گیری گروه عملگرا خوشنودتر هستند تا گروه رقیب.
بایستی به این نتیجه رسید که اطلاعات سپاه که دست بازی در سرزمین های عربی و از آن میان واقعه منا داشت، در اجرای برنامه های مشابه در آینده با مشگل روبرو خواهد شد. این نهاد مخوف، افزون بر جنایت بر علیه ملت، تهدیدی است بر امنیت فردی فرماندهان سپاه. تغیرات چند روز گذشته، امکان زیاد دارد که با تغییراتی در جهت کاستن از نفوذ و قدرت اجرایی اطلاعات سپاه همراه گردد. تغییر و تحول در این سازمان با استقبال گروه بزرگی از سپاهیان روبرو خواهد شد. البته این گروه خطرناک که بیمی از جنایت و ایجاد اعتشاش در داخل و خارج از کشور ندارند، تلاش خواهد کرد که با ایجاد بحران، آب رفته از جوی را هرچقدر که ممکن است، بازگرداند. محتمل ترین اقدام این گروه، افزایش تنش با و حکومت های زیر حمایت عربستان خواهد بود. این گروه حتا آمادگی پرداخت هزینه برای براه انداختن جنگ محدود را خواهند داشت. مساله آنان عدم امکان جنگ محدود است. در شرایط کنونی منطقه، هر برخورد جدیدی بسرعت، ابعاد بزرگ تر بخود خواهد گرفت. جنگ بزرگ تر که بخاطر حفظ رژیم انجام گیرد با نفرت ملت ایران روبرو خواهد شد که همبستگی لازم برای تداوم را نداشته و می تواند به ازهمپاشی نیروهای مسلح بیانجامد.
با در نظر گرفتن تمامی این جوانب، همه ی نظام راهی بجز میدان دادن بیش تر به عملگراها ندارد. کودتا امکان پذیر نیست حتا به رهبری نیروی قدس. اگر کودتا کوچک ترین بخت موفقیت داشت، تاکنون بدون تردید سپاه دست به چنین اقدامی زده بود. تندروی و اقدامات ماجراجویانه، نتیجه خود را سال هاست که آشکار کرده است. امکان درگیری درازمدت نظامی ایران در عراق با 1600 کیلومتر مرز مشترک و باشرکت ترکیه در جبهه ی مقابل که آنهم 534 کیلومتر با ایران مرز مشترک دارد (و همراهی جمهوری آذربایجان و اقلیم کردستان) ، دور از ذهن نیست. البته نمی توان از نظر دور داشت که عربستان همراه با کویت، قطر و امارات همراه با مرز آبی 1770 کیلومتری، نیز به طور یقین دستکم از نظر مالی و تجهیزاتی شرکت خواهند داشت. البته هر جنگی، مداخله قدرت های خارجی را ایجاب خواهد کرد. در این مورد ویژه، آمریکا، اروپا، اسرائیل و پاکستان متحد درازمدت خود، عربستان را رها نخواهند کرد. اما با وجود تمامی این خظرات که به روشنی برای افردای با حداقل منطق قابل دیدن می باشد، گروهی که اعتقادی به ملت و احترامی به مرز ندارند، برای حفظ خود در قدرت آمادگی ورود به چنین فاجعه ای برای ایران را دارند. دو تهدید فوری بر امنیت ملی ایران، اقتصاد و امکان درگیری نظامی می باشد
--------------------------------
۱ - حتا بنظر می رسد که حزب الله نیز حضور خود در سوریه را بخاطر حفظ اسد به سود منافع خود نمی داند. رهبر حزب الله به طور رسمی وجود خود و جنگ افزارهای در اختیار را به کمک های نظامی اسلامی مرتبط کرد. سخنانی که به طور حتم در راستای ادعاهای اسرائیل قرار دارد.
۲ - شخص اوباما با بهبود روابط با کوبا، تحولات میانمار، عقد قرارداد ژنو، کشاندن مستقیم روسیه به جنگ داخلی سوریه، پائین آورده شدن قیمت نفت که حاصل آن توافق با ایران، فشار کمر شکن بر روسیه و اکنون احتمال فوری پایان حکومت در ونزوئلا، کارنامه خود را موفق ارزیابی می کند. او اکنون خواستار حل مساله سوریه (ترجیح می دهد بدون حضور بشار) پیش از پایان دوره ریاست جمهوری در بیست ژانویه 2017 می باشد.
۳ - وزیر خارجه در هلند طبق روال معمول در نظام، با حاشای اختلاف نظر با فرمانده نیروی قدس در واقع به شایعه اختلاف نظر قدرت بیش تر بخشید. جهت گیری ولایتی یار همیشه حاضر سفره های شبانه رهبر، گویای ناخرسندی آنان از جابجائی ها می باشد.
۴ - در پاسخی مستقیم به سخنان رهبر در باره انقلابی نگاه داشتن دانشگاه ها، روحانی از آزادی تفکر حمایت کرد. رهبر نیز به نوبه خود بر حجم سخنرانی های افزوده است که سراپا تناقض با سخنان پیشین خود او دارد. بعنوان نمونه او خواستار حمله به حقوق های نجومی شده، که عملیست قابل تقدیر، اما در هنگام چپاول های نجومی خواستار "کش" ندادن شده بود.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۷ آوریل ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995