Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


مساله اصلی روحانی: امنیت داخلی و نه خارجی

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[02 Apr 2016]   [ فرهاد یزدی]

- دوم آوریل 2016

سفر روحانی به اتریش بخاطر نگرانی امنیتی به آینده موکول شد. در ظاهر این نگرانی در مورد دولت اتریش بود که نتواند امنیت نماینده ایران را فراهم آورد. رئیس جمهور اتریش به شدت این بهانه را رد کرد و ادعا نمود که پیش بینی های امنیتی در اندازه ای که برای رئیس جمهور آمریکا و روسیه انجام می گیرد، در نظر گرفته شده بود. همیشه میزبان، بیش از مهمان در مورد مسایل امنیتی نگران می باشد. روحانی از سفر به فرانسه و ایتالیا باکی بخود راه نداد. از همه بالاتر، روحانی چند روز پیش از آن از سفر پاکستان مراجعه کرده بود. همگان آگاهند که سازمان های امنیتی پاکستان در دست سنی های تندرو ضد شیعه قرار دارند. همچنین اگر تظاهرات ایرانیان ساکن خارج از کشور باعث نگرانی او بود، وی نمی بایستی به آمریکا و فرانسه و ایتالیا با جمعیت بیش تر ایرانیان ساکن سفر می نمود. اما چنانچه شایع شده، نگرانی او در مورد تظاهرات مجاهدین بود. این موضوع هم نمی تواند واقعیت داشته باشد. با در نظر گرفتن وجهه ی منفور این گروه در ایران، این تظاهرات نه تنها خدشه ای بر محبوبیت او وارد نمی آورد بلکه حتا می توانست دست آورد تبلیغاتی دیگری برای او فراهم آورد. واهمه از تظاهرات گروهی که هیچگونه پشتوانه ای در ایران ندارند، در باره رئیس جمهور یک کشور 80 میلیونی چه می گوید؟ عذر بدتر از گناه. پس مساله امنیتی چه می توانست باشد؟
مساله "امنیت" در این سفر، بخاطر اقداماتی که در غیبت او می توانست در کشور انجام گیرد، باعث لغو سفر او گردید. پس از شکست در انتخابات که تمامی مشروعیت تندروها و کل نظام را بر باد داد، آفند برنامه ریزی آنان، به صورت حملات گوناگون آغاز گردید. از فرمانده سپاه پاسداران گرفته تا چند فرمانده بلند پایه ی دیگر، با انگیزه ی شکایت کشورهای غربی در مورد آزمایش موشکی ایران، بشدت به حکومت تاختند. برنامه موشکی، حق ملت ایران است و قدرت های خارجی نمی توانند در مورد آن مداخله کنند. اما همان طور که در مقاله 11 مارس آمده است ، آزمایش موشکی ایران نه آمریکا و نه اسرائیل را نمی ترساند. تنها موجب وحشت حکومت عرب های خلیج فارس که توان دفاعی چندانی ندارند می گردد و بر روابط ایران با آنان اثر منفی می گذارد. سخنان فرمانده موشکی سپاه که ما چون آزمایش های خود را اعلان نکردیم، آمریکا "پررو" شد، نمی تواند دلیل این امر باشد. زیرا با تمرکزی که ماهواره ها و دیگر تجهیزات مخابراتی بر روی ایران دارند، نمی توان چنان آزمایشی را از دید کشورهای مترصد پنهان کرد. باید نتیجه گرفت که پیش کشیدن موضوع آزمایش موشکی بهانه ای برای حمله به برنده انتخابات که در ضمن نیز خواستار گسترش روابط با جهان خارج هستند، بشمار آورد. هیچ مقامی در ایران بدون برانگیختن خشم ملت نمی تواند در مورد برنامه ی موشکی، موضع مخالف بخود گیرد. پس این دست آویز مناسبی برای حمله به مخالفان می باشد. ملاقات روحانی و رفسنجانی با "خارجیان" در دوران تعطیلات نوروزی که به احتمال از کشورهای عربی خلیج فارس بودند و وسیله ی خبرگذاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران فاش شد، این برنامه را به جلو انداخت. بازهم به احتمال هدف از ملاقات این دو که می توانست بدون موافقت رهبر انجام شده باشد، تلاش در راه کاستن از تنش و بی ثباتی در تمامی منطقه بود که کابوسی است برای گروه تندرو.
بالاترین حمله از جانب "رهبر" نظام با استفاده از واژه "خیانت" نسبت به موضع گیری رفسنجانی، دیگر مهره همیشه در صحنه سیاست ایران، انجام گرفت. این دو که دستکم در ظاهر همیشه تلاش کرده اند که روابط خود را برپایه ی دوستی عمیق و اعتماد متقابل ترسیم کنند، اکنون در موقعیتی هستند که دیگر نخواهند توانست، برپایه ی قدیمی، رفتار نمایند. با وجودی که ار جانب هردو طرف تلاش شد که موضوع را به بدنیتی خارجیان و یا قصور شعار نویسان نسبت دهند، برای کسی در ایران تردیدی باقی نمی ماند که حمله های چند روز اخیر به سوی چه کس و یا کسانی نشانه رفته است. سخنان تند رهبر نظام، در زمانی کوتاهی پس از آنکه رئیس جمهور باردیگر جایگاه رهبر در سیاست ایران را تاکید کرد، انجام گرفت. هردو سخنرانی، نشاندهنده عدم اطمینان طرف مقابل به گفته های یکدیگر می باشد. مبارزه قدرت در ایران، دیگر بیش از این نمی تواند، روبسته انجام گیرد و هر روزه مجبور است بیش تر آشکار تر و با حضور و دخالت ملت انجام گیرد.
حملات گروه تندرو که در چند ماه گذشته بی سابقه بوده است، از نوروز آغاز گردید. در چنین شرایطی که تندروها از تمامی ظرفیت های خود (رهبر نظام، امام جمعه ها، تندروها در مجلس و سرداران حلقه زده به دور رهبر و حفاظت سپاه و اثر گذاری شدید متقابل آنان بریکدیگر) با پیام نوروزی آغاز و پس از آن توسعه یافت، باید نتیجه گرفت که رئیس جمهور با احساس خطر شدید، سفر خود به اتریش را لغو کرد. باید از نظر دور نداشت که گروه تندرو با تمام قوا بدنبال کسب امتیاز از برندگان انتخابات می باشند. مجلس خبرگان که در خرداد ماه آغاز می گردد، با احتمال زیاد سرنوشت رهبر کنونی و آینده نظام را تا مقدار زیاد رقم خواهد زد. آخرین بازمانده سرآمدان نخست نظام اسلامی خواستار اثر گذاری بر نظرات ابراز شده و تصمیمات نهائی، هستند. با شکست در انتخابات که آخرین بازمانده مشروعیت این گروه نیز برباد رفت، یا اقدامی تند، آنهم در دوره ای که ملت در تعطیلات نوروزی بسر می بردند و امکان به صحنه آمدن آنان به حداقل می رسید و در ضمن حرکت نیروهای امنیتی در سطح شهر با سرعت و دقت بیش تری می توانست انجام گیرد بایستی انجام می شد، و یا شکست کامل را باید پذیرفت. با نگاهی به تجربه اسد که توانسته سال ها (البته با هزینه ی دویست و پنجاه هزار کشته و شش میلیون پناهنده) همچنان بر کرسی اسمی قدرت تکیه زند، آنان نیز خواستار برگذیدن این راه بودند. یک نکته نباید فراموش گردد که اگر امکان کودتای نظامی در ایران وجود داشت، از سال 88 تاکنون انجام گرفته بود. واقعیت این است که ملت ایران و نیروهای نظامی بیش از آن با همبستگی بیکدیگر پیوند خورده اند که رویارویی حتا بخش کوچکی از نیروهای نظامی در برابر ملت، قابل تصور نیست. این بار نیز به احتمال زیاد، تنها نیروهای امنیتی و گروه بسیار کوچکی متشکل از دیگران چنان قصدی را در سر می پروراندند.
عامل دیگری که می توانست بر عزم تندروهابرای اقدامی سریع کمک کند، بازداشت رضا ضراب در آمریکا می باشد. او که با پسر اردوغان دارای روابط مالی نزدیک بود و همزمان بگفته شخص خود، بابک زنجانی رئیس او بود، به احتمال زیاد نه تنها از جانب سازمان های امنیتی ترکیه بلکه ایران نیز جان خود را در خطر می دید. امکان زیادی وجود دارد که وی با سفر به آمریکا، داوطلبانه زندان را بر مرگ ترجیح داده است و یا با برنامه انجام گرفته است. در هردو صورت، چه با اختیار خود و چه از روی اجبار، اطلاعات گرانبهای او از چپاول دارایی های ملت های ترکیه و ایران برای سازمان های اطلاعاتی بسیار پرارزش می باشد. اگر تا اندازه ای ابهام در مورد شرکای بابک زنجانی وجود داشت، امروز آمریکا به تمام جزییات آن دست یافته است. "بیت" رهبر، حق دارد که از انتشار آن اخبار و یا باج گیری قدرت های خارجی، بشدت دست و پاچه شده و تصمیم به یکسره کردن وضعیت خود در داخل نظام گرفته باشد.
با تحولات چند روز گذشته و به ویژه آشکار شدن تلاش مستقیم برای سقوط رئیس جمهور که در هرحال از مشروعیت بالاتری در مقایسه با رهبر نظام در نزد ملت برخوردار است، تردید نباید داشت که جنگ قدرت نه تنها آشکارتر بلکه در سطح بالاتری در آینده نزدیک در کانون نظام ادامه خواهد یافت و گام به مرحله ی جدیدی خواهد گذاشت.
----------------------------------
۱ - "شتاب تحولات"، ساختار ایران – یازدهم مارس 2016
۲ - البته بدون ارتباط با این مطلب، در هنگام سفر کنونی اردوغان به آمریکا، شایعه کودتا در ترکیه به اندازه ای قوت گرفت که رئیس ستاد آن کشور مجبور به تکذیب شایعه گردید.


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۸ مارس ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی

+ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و اثر آن بر نظام اسلامی فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995