Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


انتخابات پیش رو و سرگردانی رژیم

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[23 Jan 2016]   [ فرهاد یزدی]

– بیست و سوم ژانویه 2016

سخنان وزیر خارجه در داووس در باره عربستان (گرچه با تاخیر سی و هفت ساله) و سوریه، گویای ژرفای جنگ قدرت در داخل کانون رژیم و سنگین شدن وزنه عملگراها در این برهه می باشد. او در یک سرزمین خارجی خطاب به جهان و از آن میان سرزمین های عربی، اسرار نظام را با گفتن این جمله که "از من خواستند روابط را با عربستان قطع کنم، اما من نپذیرفتم" فاش کرد. روشن است که منظور وی از من "خواستند" چه مقامی می باشد. بازهم با در نظر گرفتن این واقعیت که سیاست عربی نظام اسلامی از سال های پیش، به طور عملی وسیله ی سپاه پاسداران اداره می گردید تا وزارت خارجه، روشن است که چه نیرویی در برابر خواست رهبر نظام، از وزیر خارجه پشتیبانی کرده است. او در ادامه خطاب به عربستان می افزاید "ایران آماده همکاری باشماست، ایران نمی خواهد کسی را در این منطقه به انزوا بکشاند." بندرت از سوی مقامات "مسئول" شنیده می شد که سیاست ایران چیست . همیشه سخن از سیاست نظام بود. آیا کور سوی ذره ای از منطق در سیاست خارجی پس از گذر نزدیک به 37 سال، نشانه ی نزدیک شدن پایان جنگ قدرت است؟
هر شکست خورده ای، روزانه با رقیبان دلیر شده، دست بگریبان است. رقیبان قدرت، در نظام اسلامی که با محافظه کاران که تاکنون سکان را در دست داشتند درگیر هستند، به دو دسته تقسیم می شوند. نخست بازماندگان اندک وفادار به رژیم که با وجودی که خواستار اصلاحات اساسی در مدیرت کشور هستند، اما همزمان با پذیرفتن شکست های نظام، پایه های رژیم و گروه خود را توانمند برای جبران کمبودها برآورد می کنند. باوجودی که این گروه در به قدرت رساندن و حفظ رژیم سال ها تلاش کرده اند و در این راه دانسته و یا ندانسته (بیش تر دانسته) در جنایات و فساد آن شریک می باشند، از مدت ها پیش به دلایل شخصی و روانی، به ژرفای فاجعه کارهای گذشته پی برده اند. از نیمه دوم سده بیستم تاکنون، تمامی گذرهای صلح آمیز و یا با خون ریزی اندک، با مشارکت مستقیم گروه های مشابه با بده و بستان های سیاسی با ملت شکل گرفته است. نه اینکه این گروه صلاحیت برای اداره آینده کشور را دارا هستند و یا باید در قدرت بمانند. بلکه این گروه برای شکل گیری دوران انتقال، شاید به یگانه قدرت حاظر در صحنه بدل شده و از این رو، برای ثبات و آرامش ایران، به نیروی غیرقابل چشم پوشی بدل شده اند. گروه دوم مخالفان رژیم، اکثریت بزرگ ملت ایران است که خواستار استواری اراده ملی در نظام سیاسی آینده ایران، که بدون تردید گام برداری به سوی استواری دمکراسی خواهد بود، هستند. در ایران آینده، اسلام سیاسی با سابقه شکست در کشورداری، مکانی بیش از دیگر رقبا برای کسب قدرت سیاسی، نخواهد داشت. تمامی مدعیان قدرت، و از آن میان گروه عملگرایان کنونی نظام اسلامی، در چارچوب قانون از شرایط مساوی برخوردار خواهند بود.
به نظر می رسد که در حال حاظر، گروه عملگرا در حال گسترش نفوذ خود در نهادهای کشور و از میان، سپاه پاسداران می باشد. تحولات یک سال گذشته ایران با مخالفت شدید گروه تندرو، بدون پشتیبانی سپاه عملی نمی شد. گروه عملگرا، همزمان باید در چند جبهه تلاش کند: بالابردن محبوبیت، با ادعای پاسداری از منافع ملت (که در برابر اعمال گروه محافظه کار، نیازی به داشتن نبوغ نیست)، پایداری از فروپاشی ناگهانی رژیم و به ویژه در برابر فشارهای خارجی و اقتصادی و بالاخره، به دست گرفتن کامل اهرم های قدرت از گروه محافظه کار.
سخنان وزیر خارجه در سوئیس را می توان از این منظر نگاه کرد. تلاش برای دور کردن خطر جنگ از ایران با دادن اطمینان که ایران خواستار بی ثباتی سرزمین های عربی نیست. سخن و قول در نظام اسلامی پشیزی ارزش ندارد. اما او با گفتن این مطلب که زیر فشار برای قطع رابطه با عربستان تسلیم نشد، دو ادعا را مطرح کرد. نخست آنکه سیاست گذاران دیگری، سوای رهبر و اطرافیان، اکنون قدرت نهایی را البته با تایید نیروهای مسلح، کنترل می کنند. دوم، سیاست ماجراجویی و تلاش در راه ایجاد درگیری، تا مقدار زیاد کنار گذارده شده است. با در نظر گرفتن ناتوانی حاکم بر کشور، ازهم پاشی قدرت مرکزی، دور از واقعیت نیست. تلاش در راه کاستن از فشار قدرت های خارج بر ایران و نظام، تا اندازه زیاد با این هدف طراحی شده است. در واقع هر فردی با شعور عادی سیاست گذاری، درک می کند که کشور را نمی توان به طور دایم در بی ثباتی نگاه داشت و همزمان انتظار دست یافتن به پیروزی را در سر پروراند. وزیر خارجه به عربستان + متحدین عرب و قدرت های خارجی که نگهداران نهایی رژیم سعودی تاکنون بوده اند، تغییر سیاست ایران را اعلان کرده و خواستار کاستن از تنش در خلیج فارس و افزایش قیمت نفت برای سرپا نگاهداشتن حکومت ایران، می باشد. احتمال جنگ باوجودی که بسیار بالاست، از احتمال سقوط اقتصادی رژیم شاید پایین تر باشد. تنها عربستان، کویت، امارات و قطر در حرکتی همگام با یکدیگر در کاستن از تولید، به ایران و عراق اجازه خواهند داد که بخشی از بازار از دست رفته را همراه با افزایش قیمت، دوباره در اختیار گیرند.
انتخابات اسفندماه، همراه با پیش و پس لرزه های آن، به احتمال زیاد شتاب گذر از نظام اسلامی را روشن خواهد کرد. از یکسو، هر گونه تندروی رژیم که با افزایش مسایل اقتصادی که راهی برای حل فوری آن در دست نیست، نه تنها برخشم ملت بلکه بر تعداد اعتراض کنندگان بشدت خواهد افزود. گرایش طبیعی نظام، ادامه راه گذشته است. اما آنان هنوز تجربه سال 88 را فراموش نکرده اند در حالی که درک می کنند که قدرت اجرایی آنان نسبت به سال 88 بشدت فروکش کرده است. نیروی انتظامی و سپاه بیش از آن دچار چند دستگی هستند که بتوانند یکپارچه در جهت منافع رژیم، عمل کنند. کادر پلیس و سپاه و نیز بسیاری از فرماندهان، بیش از آن با ملت همبسته اند که در درگیری همه جانبه به ویژه اگر به درازا کشد، در برابر ملت مقاومت کنند. پیوست آنان به ملت به صورت گروهی و فردی، به کابوس نظام بدل شده است. شاید بخشی از بسیج را بشود به میدان آورد. اما با در نظر گرفتن سخنان مغشوش فرمانده بسیج در این روزها، چنین باید برداشت کرد، که او بیش تر در فکر حفظ آینده خود است تا حفظ نظام. همزمان رئیس جمهور در تلاش پیش گیری از انفجار بزرگ است. بحرانی که مهار آن مشگل خواهد بود. او با جبهه گیری در برابر رهبر نظام در مورد انتخابات نه تنها بر محبوبیت خود می افزاید بلکه همزمان می داند که فشار زیاد بر ملت همراه با نداشتن راه حل برای مشگل فساد که رهبر نظام و دوروبری های او را دربر می گیرد، دارای ظرفیت واکنش شدیدی خواهد بود که اختیار آن از دست همه در خواهد رفت.
شاید مرور وقایع در روزهای پایانی اقتدار حزب کمونیست شوروی و شباهت های آن با نظام اسلامی بتواند آینده را کمی روشن تر کند. شوروی توانست خود را از شر دیکتاتوری فردی رها کرده و با برقراری دیکتاتوری حزبی، تا نزدیک به چهل سال دیگر به صورت ابر قدرت در جهان دوام آورد. با این حال با وجود دارا بودن سی هزار کلاهک هسته ای و امپراتوری که از ولادی وستک تا قلب اروپا گسترده بود، از درون پوسیده و چون قادر به حل مساله ای نبود، به طور عملی مرده بود. نظام اسلامی بدون داشتن توانایی های یک امپراتوری (نظامی، اقتصادی و متحد) به سرنوشت پوسیدگی درونی دچار شده است. گورباچف نه برای برچیدن ختم درگذشت شوروی، بلکه برای نجات آن بقدرت رسید. با تمام توان فردی و محبوبیت جهانی نتوانست نظامی را که قدرت نوسازی نداشته را نجات دهد. دست آورد بزرگ او، پایان دادن صلح آمیز و مسالمت جویانه به امپراتوری مخوف و خشن شوروی و حفاظت از زرادخانه هسته ای و یکپارچگی سرزمینی بود. تاریخ، مشابه چنین نقشی را بر عهده گروه عملگرا با پشتیبانی نیروهای مسلح، واگذار کرده است. آنان نیز با گمان نجات نظام مرده، در پی قدرت هستند. باید امیدوار بود که در اندازه گورباچف و حزب کمونیست شوروی درک تاریخی و وفاداری به سرزمین و ملت را داشته باشند و همچون او پاره ای از گناهان پیشین خود را پاک کنند.
.....................................
http://www.radiofarda.com/articleprintview/27499520.html 1/20/2016
- قیمت نفت با وجودی که تا مقدار زیادی وسیله ی عرضه و تقاضا تعیین می گردد، به طور تاریخی به خواست سیاسی تولید کنندگان بزرگ مانند روسیه و عربستان وابسته بود. در اینکه امروز جهان با عرضه پیش از تقاضا روبروست، شکی نباید کرد. اما از سوی دیگر هدف سیاسی کاهش قیمت نفت که روسیه، ونزوئلا و ایران را زیر فشار قرار دهند، تا مقدار زیاد به دست آمده است. روسیه در حالی که روبل هرروزه سقوط می کند، در شش ماه گذشته تلاش کرده که هرچه ممکن خود را با غرب نزدیک کند. ونروئلا به مرحله گذر از حکومت پوپولیستی هواداران چاوز و جانشین او نزدیک است. بنظر می رسد که بازده سیاست های نظام اسلامی، چاره ای بجز تسلیم برای ایران باقی نگذاشته باشد.
- پیش لرزه و پس لرزه انتخابات طیف گسترده ای را در بر می گیرد. از احتمال بالای فلج شدن شورای نگبهان به صورت استعفای چند عضو مهم تا استعفای جمعی استانداران و حتا وزیر کشور تا تظاهرات خیابانی با ظرفیت بالقوه چند میلیونی.
- نه در مورد مرتضوی و نه بابک زنجانی، به احتمال زیاد بخاطر وجود سیستم افشاگری در صورت صدور حکم شدید، تاکنون با تمام هیاهو نتوانسته اند حمایت قوه قضاییه از آن دو را، خنثی کنند.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۹ آوریل ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995