Warning: include(nima.js): failed to open stream: No such file or directory in /hermes/bosnacweb08/bosnacweb08be/b1207/ipw.ayande/public_html/header.php on line 2

Warning: include(): Failed opening 'nima.js' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php-5.5.22-amd64/lib/php') in /hermes/bosnacweb08/bosnacweb08be/b1207/ipw.ayande/public_html/header.php on line 2
Iranian Futurist
Iranian Futurist

Ayandeh-Negar

Welcome To Future

 

Tomorow is built today

حقوق بشر

انسان گلوبال

اندیشمندان آینده نگر

دموکراسی دیچیتال

تکنولوژی

دانش نو

تاریخ ازدیدگاه نو

 تماس با ما

ستون آزاد

محيط زيست

آينده نگری وسياست

اقتصاد و مديريت فراصنعتی

ادب وفرهنگ

خبرهای علمی

درباره ما

آرشيو مقالات

آرشيو مقالات۲ 

نظرخواننده ‌گان





چاپ

[نظر دهید]    [نظر دیگران در رابطه با این مطلب 0]    [ارسال این مطلب به دوستان]
.


از قهرماني در جام جهاني تا كوچه‌هاي آكرا

[ 25 Oct 2008 ]   [ ترجمه علي كهن‌نسب: ]   [ محیط زیست ]

قهرمانان رشته‌هاي مختلف ورزشي با توجه به محبوبيتي كه در جامعه كسب مي‌كنند، مي‌توانند براي نوجوانان و جوانان نقش زياد و البته مثبتي داشته باشند؛

به همين دليل سازمان جهاني يونيسف با استفاده از قهرمانان المپيك، جام‌جهاني، هنرمندان و ساير شخصيت‌هاي تأثيرگذار به عنوان «سفيران حسن‌نيت» سعي دارد هدف‌هايي را دنبال كند.


   ورزشكاراني مثل ديويد بكهام، مارسل دسايي، فرانچسكو توتي، روژه فدرر، قهرمان پرآوازه تنيس جهان و «راوي شستري» ورزشكار معروف كريكت جهان و «يائو گامول» بازيكن بلند قامت حاضر در بسكتبال ليگ حرفه‌اي آمريكا، پروژه‌هاي اجتماعي زيادي را دنبال مي‌كنند. علي‌دايي بهترين گلزن تاريخ ايران و جهان نيز چند سال قبل و در دوران بازيگري فوتبال از سوي اين سازمان به عنوان يكي از سفيران حسن‌نيت اين سازمان برگزيده شد.



نوجوان‌هاي طرفدار فوتبال چشم از چهره محبوب اين رشته، مارسل دسايي بر نمي‌دارند تا برايشان از تحصيل، بهداشت و نتيجه آن در بهبود وضعيت زندگي بگويد


سفيران حسن‌نيت در قالب برنامه‌هاي يونيسف تلاش مي‌كنند تا توجه رسانه‌هاي دنيا و مردم را به نيازهاي بچه‌ها جلب كنند. آنها  سعي دارند تا با استفاده از موقعيت اجتماعي خود با دفاع از حقوق كودكان، زمينه ارتقاي شرايط زندگي آنها را به خصوص در كشورهاي فقير آفريقايي فراهم كنند.


   از قهرماني در جام‌جهاني تا كوچه‌هاي آكرا


«مارسل دسايي»، بازيكن بازنشسته فرانسوي فوتبال، به عنوان يكي از سفيران يونيسف فعاليت‌هاي اجتماعي بسياري را در كشور غنا آغاز كرده است.


او يكي از بهترين بازيكنان تيم ملي فوتبال فرانسه در دوران بازيگري بود كه به همراه اين تيم قهرمان جام‌جهاني 1998 و جام ملت‌هاي اروپا در سال 2000 شد و در سال 2006 از فوتبال خداحافظي كرد تا به عنوان كارشناس فوتبال در تلويزيون ظاهر شود.


دسايي مي‌گويد: «در سال‌هاي متمادي فوتبال حرفه‌اي‌ام، بارها در زمين مسابقه فوتبال و خارج از زمين مسابقه  مردم تشويقم كردند و اين باعث دلگرمي زياد من بود و اكنون وظيفه من است تا سايرين، به خصوص بچه‌ها را، تشويق كنم و اكنون اين كار را در كشور غنا، سرزمين اصلي‌ام انجام مي‌دهم.»



مارسل در كنار يكي از نوجوان هايي كه مي خواهد به درس خواندن تشويقشان كند


   سهم بچه‌ها از روياها


در شمال كشور غنا بسياري از بچه‌ها در روياي رفتن به مدرسه به سر مي‌برند.


مارسل دسايي مي‌گويد: «مدرسه نه تنها براي بچه‌ها بلكه براي خانواده‌هاي ما نيز خوب است، چرا كه بچه‌ها در مدرسه دانش زيادي در زمينه علم، بهداشت و رعايت اصول بهداشتي و مصرف آب سالم و... مي‌آموزند.»


«نيمپا گاماها»، 18 ساله و «لطيفه» 16 ساله از كساني بودند كه با دسايي ملاقات كردند و از مشكلات خود گفتند؛ اينكه آنها به عنوان كار روزانه مجبورند هيزم بياورند و ظرف‌هاي سنگين آب را جابه‌جا كنند.


«نيمپا» دوست دارد در آينده يك بازرگان و تاجر موفق شود و «لطيفه» شغل خياطي را بيش از همه چيز دوست دارد.


دسايي مي‌گويد: «زندگي در چنين شرايطي مي‌تواند خيلي سخت باشد، اما خوشحالم كه به نوجوان‌ها مي‌آموزم كه چگونه روياهاي خود را حفظ كنند.»


    كليپ براي بچه‌ها


«مارسل دسايي» در يك كليپ تبليغي 45 ثانيه‌اي ظاهر مي‌شود و براي تشويق بچه‌ها براي رفتن به مدرسه صحبت مي‌كند.



در اين كليپ ، دو كودك 9 و 10 ساله نيز حضور دارند. «كريشيا سامسون» 9 ساله كه در اين فيلم كوتاه روي سر خود هيزم جابه‌جا مي‌كند، مي‌گويد: «حضور در اين كليپ برايم هيجان‌انگيز بود. به همين خاطر هرگز اين لحظه‌ها را فراموش نمي‌كنم.»


«محمد بابا»ي 10 ساله هم از روياهاي كودكان و نوجوان‌هاي چوپاني مي‌گويد كه آرزو مي‌كنند روزي به مدرسه بروند. محمد مي‌گويد: «مي‌دانم، بچه‌هاي زيادي هستند كه نمي‌توانند به مدرسه بروند، چون اكثر آنها گله‌ها را به چرا مي‌برند. يك بار يكي از آنها از من پرسيد، در مدرسه چه كار مي‌كنم و من مي‌گفتم كه كار خاصي نمي‌كنم، فقط ياد مي‌گيرم آينده خوبي داشته باشم.»


دسايي مي‌گويد: «اجازه دهيد ما به هدفمان كه همان تحصيل براي همه پسران و دختران است، دست پيدا كنيم و براي دستيابي به اين هدف متحد شويم.»


دسايي اميدوار است تا پس از حضور موفق در عرصه ورزش، بتواند به عنوان يك چهره جهاني در ورزش از محبوبيت خود براي رسيدگي به وضعيت كودكان و بهبود و ارتقاي تحصيل و بهداشت آنان استفاده كند و اين حركت حتي از سوي ساير ورزشكاران در همه كشورها هم دنبال شود.»

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:



منبع:






info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995