Warning: include(nima.js): failed to open stream: No such file or directory in /hermes/bosnacweb08/bosnacweb08be/b1207/ipw.ayande/public_html/header.php on line 2

Warning: include(): Failed opening 'nima.js' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php-5.5.22-amd64/lib/php') in /hermes/bosnacweb08/bosnacweb08be/b1207/ipw.ayande/public_html/header.php on line 2
Iranian Futurist
Iranian Futurist

Ayandeh-Negar

Welcome To Future

 

Tomorow is built today

حقوق بشر

انسان گلوبال

اندیشمندان آینده نگر

دموکراسی دیچیتال

تکنولوژی

دانش نو

تاریخ ازدیدگاه نو

 تماس با ما

ستون آزاد

محيط زيست

آينده نگری وسياست

اقتصاد و مديريت فراصنعتی

ادب وفرهنگ

خبرهای علمی

درباره ما

آرشيو مقالات

آرشيو مقالات۲ 

نظرخواننده ‌گان





چاپ

[نظر دهید]    [نظر دیگران در رابطه با این مطلب 0]    [ارسال این مطلب به دوستان]
.


داده های ال نينيو به کمک کشاورزان آفريقايی می آيد

[ 25 Aug 2005 ]   [ ريچارد بلک -- خبرنگار امور محيط زيست بی بی سی ]   [ محیط زیست ]


پيش بينی دقيق ميزان بارندگی به مزرعه داران امکان می دهد انواع مناسب ذرت را در فصل کشاورزی کشت کنند
يک مطالعه تازه حاکيست آن دسته از کشاورزان آفريقايی که از پيشبينی های آب و هوايی استوار بر داده های مربوط به ال نينيو استفاده می کنند احتمالا شاهد افزايش سطح توليد محصولات زراعی خود خواهند بود.
محققان با تشکيل کارگاه هايی در چهار روستا در زيمبابوه کشاورزان را از اين پيشبينی ها آگاه کردند.

کسانی که از اين اطلاعات برای انتخاب زمان و نوع بذری که بايد کشت کنند استفاده کردند، شاهد افزايش توليد محصولات بودند.

جزئيات اين مطالعه در نشريه آمريکايی "اقدامات آکادمی ملی علوم" منتشر شده است.

ترديدهای اوليه

محققان دانشگاه بوستون در آمريکا و دانشگاه زيمبابوه در هراری، در ابتدای مطالعه خود در ماه سپتامبر 2000 متوجه شدند زارعان با شک و ترديد زياد به ارزش پيشبينی های آب و هوايی می نگرند.

آنها با تشکيل يک رشته کارگاه تلاش کردند روستاييان را از فوايد بالقوه اين پيشبينی ها آگاه کنند و توضيح دهند چگونه می توان شيوه های کشاورزی را برای مقابله با فصول خشک يا پرباران تغيير داد.

با ورود به فصل کشت 2003/2002، دانشمندان با توجه به احتمال بروز يک ال نينيوی خفيف، ميزان بارندگی را کمتر از ميانگين سالانه پيشبينی کردند که کم و بيش دقيق از آب درآمد.

فصل متعاقب آن، پيش بينی شد اوضاع به حالت عادی باز می گردد، که بار ديگر عمدتا دقيق بود.

بيش از نيمی از کشاورزان - 57 درصد - گزارش دادند که با توجه به اين پيشبينی ها در زمان و نوع محصولی که کشت خواهند کرد تجديد نظر کرده اند.

دروی پاداش

ميزان توليد کشاورزانی که تصميمات خود را بر پيشبينی ها استوار کرده بودند به طور متوسط در طول دو فصل، 4/9 درصد بيش از ساير کشاورزان بود.

پروفسور آنتونی پت از دانشگاه بوستون به بی بی سی گفت: "اين کشاورزان به شدت از خطر کردن پرهيز دارند و بنا را بر احتمال بروز خشکسالی می گذارند و محصولاتی که در مقابل خشکسالی مقاوم است کشت می کنند."


تصاوير ماهواره ای اختلاف در سطح درياها را با رنگ های مختلف نمايش می دهد

او افزود: "بنابراين اگر آنها بدانند که خشکسالی در راه است، کار زيادی نيست که بتوانند انجام دهند. اما در سال بعد توانستند خطر کنند و انواع محصولاتی که بازدهی بيشتری دارد کشت کردند و همينجا بود که متوجه مزايای آن شدند."

دوره هفت ساله

ال نينيو يک پديده جوی است که تقريبا هر هفت سال يکبار روی می دهد، با اين حال هميشه از اين الگو پيروی نمی کند و برای مثال در فصل 2003/2002 يک ال نينيوی خفيف با فاصله پنج سال از ال نينيوی شديدتر سال 98/1997 روی داد.

به نظر می رسد به جريان افتادن آب های غيرمعمول گرم در شرق اقيانوس آرام علت بروز اين پديده است که باعث اختلال در الگوهای متعارف همچون جريان های اقيانوسی، بادها و بارندگی در سراسر نواحی استوايی و گاه ناحيه ای وسيعتر می شود.

دانشمندان با استفاده گسترده تر از تجهيزات ماهواره ای و زمينی می توانند از ماه ها قبل بروز آن را پيشبينی کنند که البته عاری از عيب نيست.

پژوهشگران يک دهه قبل نشان دادند که تغييرات در شرق اقيانوس آرام تا حدودی نشان می دهد چرا بازدهی محصول ذرت در زيمبابوه سال به سال متغير است.

مطالعات قبلی در ساير مناطق جهان نشان داده بود که توزيع بذرهای مقاوم در برابر خشکسالی پيش از بروز ال نينيو می تواند تاثير اين پديده بر بازدهی زمين ها را کاهش دهد.

اما مطالعه تازه در زيمبابوه ممکن است نخستين نمونه ای باشد که نشان می دهد کشاورزان می توانند به سادگی با تکيه بر اين اطلاعات از فوايد آن بهره مند شوند.


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:



منبع:






info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995